Pokaż wyniki od 1 do 10 z 226

Wątek: Canon 5D (uzywany) czy 50D (nowy)

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek20 Zobacz posta
    pozatym FF moim zdaniem wymaga też bardzo dobrych szkieł - a fundusze gdzieś się kończą niestety.
    Jakoś nie zauważyłem by szkła które posiadam gorzej zachowywały się na FF....tak naprawdę to słabsze szkło np. C35/2 dostało ''kopa'' na FF a na cropie wypadało przeciętnie.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Jakoś nie zauważyłem by szkła które posiadam gorzej zachowywały się na FF....tak naprawdę to słabsze szkło np. C35/2 dostało ''kopa'' na FF a na cropie wypadało przeciętnie.
    Mam mam dokładnie tak jak mowisz. Szkiełka L zdecydowanie lepiej się spisuja na 5D niz 50D (u mnie)

wojtek20
    Guest

Domyślnie

Faktycznie racja. Dobre szkło to dobre szkło. Im więcej człowiek czyta tym więcej się zastanawia a wybór staje się coraz trudniejszy...

Czy mógłby ktoś z was wrzucić jakieś foto - ten sam kadr z 50d/40d i z 5d
    zwykłe ujęcie na tele i coś szerokiego ?

Z drugiej strony zastanawiam się.. Przecież 3kl/s tez mogą wystarczyć, zacząc robić bardziej przemyslane zdjecia, cropa można przebolec.. za to na kazdym zdjeciu widziec dobrą jakość.
    Mocno zastanawiają mnie słowa z jednego forum z UK Gdzie ktoś napisał 5D i 50D to dwie zupełnie inne konstrukcje, ale co najważniejsze 50d nadal nie dorównuje jakością zdjęc z 5d ...
    mimo to trzeba za ta lepszą jakosc doplacic okolo 1000zł roznicy 50 a 5...
    i tu wracamy do początku ... zwariować można

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    Szkiełka L zdecydowanie lepiej się spisuja na 5D niz 50D (u mnie)
    Potwierdzam - 35 1,4 na 50d mydło i brak detali 135 2,0 na 50d - mydło i brak detali.
    Niestety zdjęcia z 50d nawet na iso 800 i po przeskalowaniu do 15x21cm są kiepskie pod względem szumu, detali i ostrości. 15 milionów pikseli można sobie niestety wsadzić....

Sprzedałem 50d i dokupiłem drugą piątkę.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wickermann Zobacz posta
    Potwierdzam - 35 1,4 na 50d mydło i brak detali 135 2,0 na 50d - mydło i brak detali.
    Niestety zdjęcia z 50d nawet na iso 800 i po przeskalowaniu do 15x21cm są kiepskie pod względem szumu, detali i ostrości. 15 milionów pikseli można sobie niestety wsadzić....

Sprzedałem 50d i dokupiłem drugą piątkę.
    Masz jakieś sampelki z Twoich porównań ?
    Bo to ciekawe co piszesz

Uprawnienia umieszczania postów