Strona 3 z 23 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 226

Wątek: Canon 5D (uzywany) czy 50D (nowy)

Początki nałogu

Domyślnie

jesli jest popyt to o co chodzi z tym kryzysem ?

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

nie ma podaży = masz kasę ale nie masz czego za nią kupić. Jak za komuny. Był taki moment,że ceny były w dole. Kto miał ochotę zrobił skok 5d->1d, pojawiło się troche body w ten sposób i kto chciał to zrobił skok na FF i okopali się wszyscy na pozycjach. Może to też coś znaczy, że kto kupił 5d już o 50d nie myśli i jak kupił to nie sprzedaje. Ci co mieli bzika na 5dmkII kupili 2 i też jakiś czas temu sprzedali mkI. Teraz chyba wysyp mkI będzie jak ludzie będą mieli w normalnej cenie mkII (wróżka.pl).
    Ktoś pisał ,jak pytałem czy kupić używane 5d,że kupił wiele szkieł używanych a z puszkami ma złe wspomnienia.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Poza tym piątek używają głównie zawodowcy, stąd przebiegi mogą być większe niż np. 400d

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Poza tym piątek używają głównie zawodowcy, stąd przebiegi mogą być większe niż np. 400d
    Każdy dobiera sprzęt do swoich możliwości. Jeżeli ktoś świadczy usługi fotograficzne (róznego typu) to w określony sprzęt inwestuje.

Ja mając do wyboru nowy 50D lub używkę 5D wybralem nowy - ja z definicji unikam używanego sprzętu bo róznie czasem z nim bywa. Gdybym mial wiecej wtedy pieniedzy to napewno wybral bym pełna klatke no ale jednak róznicy finansowej wtedy nie bylem wstanie przeskoczyć.

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta

Ja mając do wyboru nowy 50D lub używkę 5D wybralem nowy - ja z definicji unikam używanego sprzętu bo róznie czasem z nim bywa. Gdybym mial wiecej wtedy pieniedzy to napewno wybral bym pełna klatke no ale jednak róznicy finansowej wtedy nie bylem wstanie przeskoczyć.
    I ja takowy dylemat miałem.Bardzo 5 chciałem łyknać bo to rewelka sprzecik ale nie mam zwyczaju przechodzonego sprzetu nabywać .to za 2600:-D nabyłem 50D.Zadowolony i owszem jestem choć to inna klasa niż 5

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał32 Zobacz posta
    I ja takowy dylemat miałem.Bardzo 5 chciałem łyknać bo to rewelka sprzecik ale nie mam zwyczaju przechodzonego sprzetu nabywać .to za 2600:-D nabyłem 50D.Zadowolony i owszem jestem choć to inna klasa niż 5
    Nikt nie powiedział ze za jakiś czas nie warto zastanowić się nad nie zmieną co dokupieniem do obecnego zestawu pełnej klatki.

Pewny zapas zawsze się przyda. Przynajmniej dla mnie

Początki nałogu

Domyślnie

używam zamiennie 5D i 30D
    czytam tę dyskusję

weź obie puszki w ręce i zrób po parę klatek
    i dojdziesz do wniosku, że półmartwe 5D jest lepsze niż crop
    ba
    podjąłbym się nawet bronić tezy że 5D z padniętą migawką jest lepsze niż 50D (i co tam jeszcze CANON dla gadżeciarzy wymyśli) czy inne cropowe cóś.

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    podjąłbym się nawet bronić tezy że 5D z padniętą migawką jest lepsze niż 50D (i co tam jeszcze CANON dla gadżeciarzy wymyśli) czy inne cropowe cóś.
    Wymiana migawki na nową to koszt około 600 PLN na Żytniej.
    Ja bym szedł w 5D, nawet sporo używany. To po prostu inna klasa i dłużej będziesz się cieszył z robienia zdjęć.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    Wymiana migawki na nową to koszt około 600 PLN na Żytniej.
    Ja bym szedł w 5D, nawet sporo używany. To po prostu inna klasa i dłużej będziesz się cieszył z robienia zdjęć.
    Wszyscy wiemy ze crop jest inny niż ff i tu nie ma o czym mowić. Mowimy o roznicy finansowej pomiedzy sprzętem a dokłądniej czy w cenie nowego 50D kupić używaną 5D. Jeżeli ktoś ma sprawdozny sprzęt jaki bierze dlaczego nie. Pamietaj ze nie tylko migawka się psuje w takim sprzęcie.

Pozatym crop tez fajne zdjęcia robi

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    Wszyscy wiemy ze crop jest inny niż ff i tu nie ma o czym mowić. Mowimy o roznicy finansowej pomiedzy sprzętem a dokłądniej czy w cenie nowego 50D kupić używaną 5D. Jeżeli ktoś ma sprawdozny sprzęt jaki bierze dlaczego nie. Pamietaj ze nie tylko migawka się psuje w takim sprzęcie.

Pozatym crop tez fajne zdjęcia robi
    komórki niektóre też fajne zdjęcia robią : )))))

A ja mówię że lepsze FF w agonalnym stanie od nowego cropa, który ma 50 z przodu w daje niewiele więcej niż ten co miał 20 z przodu.

Strona 3 z 23 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów