Strona 12 z 23 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 226

Wątek: Canon 5D (uzywany) czy 50D (nowy)

Zablokowany

Domyślnie

Powiem ci tak, ja czasem cropuję obazek z deesa i jakość jest bardzo dobra. Mam znajomego, który robi lotnicze foto właśnie 5d. Chwali. Ja też bardzo lubiłem piątkę (starą). zamieniłem na deesa ze względu na AF. Dziś chętnie bym miał 5d na backupie. Nowej piątki nie miałem w ręku więc milczę na jej temat. 50d - hmmm jakoś nie mam przekonania.

Dopiero zaczyna Awatar Mazaczo
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

Z tą wyższoscia pikseli w 50d to bym dyskutował,obrazek z piątki moim zdaniem jest znacznie ostrzejszy(moze to zasługa słabszego filtra AA) co tez pomaga w robieniu dużych powiekszeń.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jedyną wadą jaka zauważyłem po przejściu z 40d to że jest sporo wolniejszy i raczej wykluczyłbym go w sporcie czy foceniu ptaków.
    Ostatnio edytowane przez Mazaczo ; 18-03-2009 o 15:51 Powód: Automerged Doublepost
    5D/T17-35 2.8-4/C50 1.4 /C100 2.0/C70-200 4L/430EX II

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

moze jest wolniejszy, ale jesli sie jest dziennikarzem lub foci sport to raczej do tego sa 1D albo te nowe cropy 40D, 50D. Do tej przyjemniej reszty 5D jest idealny i daje obrazek po ktorym do cropa nie chce sie absolutnie wracac pomimo ze szybszy HAHah
    Popieram opinie akustyka z poprzedniej strony dwoma rekami
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Zablokowany

Domyślnie

Cropy 1,6 po ,,odstawieniu'' bardzo tracą. Ja po 30d kupiłem sobie pierwszą jedynkę i później po krótkim powrocie do 1,6 (40d) już od jedynek nie odszedłem. Miałem też 5d. Nie chcę więcej xxd.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Cropy 1,6 po ,,odstawieniu'' bardzo tracą. Ja po 30d kupiłem sobie pierwszą jedynkę i później po krótkim powrocie do 1,6 (40d) już od jedynek nie odszedłem. Miałem też 5d. Nie chcę więcej xxd.
    Mam oba, 50D i 5D - do moich celów 5D rewelacja - obrazek miodzio.

wojtek20
    Guest

Domyślnie

Zdecydowałem się jednak na zakup 50d. Powód ?
    Szybkość AF'a i możliwość rejestracji zamiast 3kl/s 6kl/s no i crop.
    W mojej sytuacji i potrzebach wybór wydaje się być racjonalny.
    Gdybym zajmował się czymś innym brałbym 5D bez zastanowienia.
    Wiem że niestety nie będzie widać tej różnicy co daje FF... ciezko to mówic ale ograniczałbym sie mając 5D pozatym FF moim zdaniem wymaga też bardzo dobrych szkieł - a fundusze gdzieś się kończą niestety.
    Pozostaje cieszyć sie APS-C i wtedy kiedy stanie się to możliwe przejść na FF ale wtedy coś szybkiego z serii 1d /(może coś co nam canon podrzuci 3d) :-D
    Mam tylko nadzieję ze nietylko poczuje a przedewszystkim zobacze rezultaty lepszej pracy z 50d zamiast 30d...

testy testami ale jak porobilem kilka fotek 50d na pełnej rozdzielczości i zmniejszyłem do tego co produkuje moje 8.2mln to powiem wam że za dużo różnicy nie widziałem, może nie dowidze ale szału nie ma. Pytanie czy wierzyć testom ? i nie stać się zmanipulowanym konsumentem ... ?

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek20 Zobacz posta
    pozatym FF moim zdaniem wymaga też bardzo dobrych szkieł ..
    A to już chyba sobie wmawiasz próbując uzasadnić wybór Na każdym aparacie lepiej będą zachowywały się lepsze szkła niż słabe

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek20 Zobacz posta
    pozatym FF moim zdaniem wymaga też bardzo dobrych szkieł - a fundusze gdzieś się kończą niestety.
    Jakoś nie zauważyłem by szkła które posiadam gorzej zachowywały się na FF....tak naprawdę to słabsze szkło np. C35/2 dostało ''kopa'' na FF a na cropie wypadało przeciętnie.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Jakoś nie zauważyłem by szkła które posiadam gorzej zachowywały się na FF....tak naprawdę to słabsze szkło np. C35/2 dostało ''kopa'' na FF a na cropie wypadało przeciętnie.
    Mam mam dokładnie tak jak mowisz. Szkiełka L zdecydowanie lepiej się spisuja na 5D niz 50D (u mnie)

Dopiero zaczyna Awatar Mazaczo
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

Może ja ślepy jestem ale wszystkie moje szkła lepiej obrazują z piątką niz z 40d i nie jest to tylko kwestia plastyki ale głównie ostrosci.
    5D/T17-35 2.8-4/C50 1.4 /C100 2.0/C70-200 4L/430EX II

Strona 12 z 23 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów