Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: sigma 17-35 f2.8-4

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie sigma 17-35 f2.8-4

Witam,
    Nie znalazłem na forum żadnych opinii na temat tego obiektywu. Na optyczne.pl został przedstawiony dość pozytywnie, więc proszę o zdanie osoby którym wpadł w łapki.
    Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez More86 Zobacz posta
    Witam,
    Nie znalazłem na forum żadnych opinii na temat tego obiektywu. Na optyczne.pl został przedstawiony dość pozytywnie, więc proszę o zdanie osoby którym wpadł w łapki.
    Pozdrawiam
    Nie lepiej odrazu 17-50 ze stalym 2.8 ?

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

ale 17-50 jest tylko na apsc

Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Jak to ma byc do FF, to sie zgadza

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

mam sigmę 24-70 2.8 więc raczej te ogniskowe mam obstawione, ale szukam szerszego kąta i mam akurat okazję nabyć omawiany zoomik za 600zł.

Cytat Zamieszczone przez ExploRa Zobacz posta
    Jak to ma byc do FF, to sie zgadza
    Do Apsc

Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez More86 Zobacz posta
    mam sigmę 24-70 2.8 więc raczej te ogniskowe mam obstawione, ale szukam szerszego kąta i mam akurat okazję nabyć omawiany zoomik za 600zł.
    Do Apsc
    Jednak dobrze myslalem ;> Jak jest okazja, to najlepiej jakbys mogl sprawdzic zanim zaplacisz, jak to z sigmami - bywa roznie. Choc jak Ci sie nie pali, to moze lepiej cos dolozyc i miec 17-50 2.8 ? Zawsze to juz lepiej. Sprzedac zawsze mozna.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A co jest nie tak z tymi sigmami jeżeli można wiedzieć? Słyszałem że zdarza źle nastawiony focus, ale z tego co wiem to można to poprawić w serwisie za grosze.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Witam
    Miałem ten obiektyw . Zbudowany bardzo solidnie , szybki i cichy AF (HSM) , jednak nawet po przymknięciu do 6,3 strasznie mydlił .

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Tez myslalem ze do APS-C, ale ja kompletujac swoj zestaw staram sie wybierac takie obiektywy, ze w razie kiedy trafia sie jakies drobne, to bede mogl bezbolesnie kupic tylko puszke na FF. poza tym fajnie podpiac 17mm do kliszaka, tak mi sie wydaje

jestem w podobnej sytuacji. ze szkiel mam to co Explora ma w stopce, poza 17-50 potrzebuje czegos szerszego. sigma 12-24 jest droga i niefajna optycznie, podoba mi sie 17-55 2.8 IS. w zasadzie szklo ideal, poza tym ze na FF nie pojdzie wiec mysle wlasnie o S/T 17-35. za 600zł mysle ze warto, o ile nie bedzie problemow Z AF.
    chyba ze kolega nie mysli wcale o 5d
    Ostatnio edytowane przez Loome ; 18-01-2009 o 18:51

Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    ...jestem w podobnej sytuacji. ze szkiel mam to co Explora ma w stopce, poza 17-50 potrzebuje czegos szerszego. sigma 12-24 jest droga i niefajna optycznie, podoba mi sie 17-55 2.8 IS. w zasadzie szklo ideal, poza tym ze na FF nie pojdzie wiec mysle wlasnie o S/T 17-35. za 600zł mysle ze warto, o ile nie bedzie problemow Z AF.
    chyba ze kolega nie mysli wcale o 5d
    Dlatego jak ma zamiar zaczac robic foty, to te 600pln moze mu wyjsc na zdrowie. Zobaczy co i jak a potem pomysli czy zostac jeszcze przy APS-C czy pojsc na FF. Osobiscie mialem tez zamiar kupic 17-55 ale jak bedzie FF, to nawet po sprzedazy bedzie troche w plecy na zakup innego szkla pod FF.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów