No to jak na pierwszy raz, to naprawdę ładnie.![]()
Cieszę sie że się podobają
Wyostrzanie to USM na poziomie 85%,radius 1.Zazwyczaj zawsze tak wyostrzam zdjęcia po zmianie rozmiaru.
Może kogoś zainteresuje-dwójka to prawie 100% crop -wykonane 70-200/4 na pełnej dziurze.
Zresztą to szklo miałem również pierwszy raz w rękuJestem pod wrażeniem jakości optycznej tego zooma.
Tak zeby sie przyczepic to odrobine za ciasne i odrobine za duza GO (tlum jednak odciaga wzrok), panoramowanie tez mozna bylo poprobowac... ale ogolnie nie sa zle![]()
2-gie i 3-cie sa super. W jednym jakby kon wyskakiwal spozniony do fotki
BTW szkoda ze w 3-cim nie widac twarzy jezdzca.
Parę zdjęć z pikniku lotniczego jaki odbył się ostatnio w Międzybrodziu Żywieckim na Górze Żar.
Widok na "lotnisko"i górę Żar.To tam jest to miejsce gdzie samochody jadą "same pod górkę"
Na górę można wyjechać kolejką-widok z kolejki w dół.
Pare "ciasnych' portrecików
Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio edytowane przez Paweł ; 01-09-2005 o 09:36
Paweł - mam pytanko, własnie przymierzam sie do zakupu właśnie takiego tele i waham sie między 70-200/4 (na 2.8 mnie nie stać) a Sigmą 100-300/4. powiedz czy starczyło ci ogniskowej do tych koni (jaki to był dystans - wybieram się na F1 do niemiec więc nie wiem czy mi styknie 200mm), oraz czy światełko 4 jest wystarczjące. może sendniesz mi na e-maila jakieś fotki nie obrobione z tego szkła?
EOS 350D + KIT EF-S 18-55 3.5-5.6 II + Hoya UV, EF 50 1.8 II + Marumi MC-UV, 2 x Kingston ELITE PRO 1GB, Statyw Velbon DF-60 i wiele chęci.
aha a ta fotka lotniska to była jakims szerokim? Jakim?
EOS 350D + KIT EF-S 18-55 3.5-5.6 II + Hoya UV, EF 50 1.8 II + Marumi MC-UV, 2 x Kingston ELITE PRO 1GB, Statyw Velbon DF-60 i wiele chęci.
Samoloty fajne, ostre itp. ale jakbyś im tak jeszcze odrobinę śmigiełka "rozmazał" ;-) Przy takiej pogodzie - Tv, 1/180-1/125s albo i mniej - i dynamika jak złoto :-)
Domini-Q
Do 'koni' ze tak powiem starczyło mi spokojnie ogniskowych (70-200/4).Nawet te samolotowe z racji kameralności tej imprezy spokojnie obleciałem 70-200/4.
Dystans podczas tych imprez to średnio ok. kilkudziesiąt metrów.Podeśle Ci coś z 70-200/4.
Widoczki to 18-55 canona-do tego typu MZ idealne szkło.
muflon
Wiem..mi te śmigiełka tez nie siedzą że tak powiem
Cieszę się,że Ci się podobają toż przecież zawodowiec jesteś jeśli chodzi o samoloty
Takie lepsiejsze nie ...?
Ostatnio edytowane przez Paweł ; 01-09-2005 o 12:22