Ja zrobilem tradycyjny karmnik - teraz to trochę chyba żałuje ze nie zrobiłem go z butli właśnie.
Zrobienie karmnika zajeło mi jakies pół godzinki przyjemnego majsterkowania z popijaniem piwa- więc sama radosć
Kolejna porcja " ptaszków małych"
Grubodziób - ptaszek o potężnym dziobie którym pestki z czereśni rozłupuje jakby to był słonecznik.
1
2
3
Wszelkie uwagi jak najbardziej mile widziane.
Pozdrawiam serdecznie!
Co do wyboru miejsca to - upatrzone już miałem na wiosnę
Niedaleko od domu, pod lasem, mało a wręcz zero ludzi ( o to mi głównie chodziło) z łąką porośniętą wszelakim chwastem.
No i ptaszki jak na razie dopisują
Musze tylko zakup hurtowy słonecznika przeprowadzić - wiecie może po ile w hurcie chodzi?
Dzięki za odwiedziny!
Pozdrówka!
ja się nie bawię![]()
przestanę tu wchodzić, bo mi psyche siada.
Cóż, pięknie.
P.S> podobno grubodziób ma jeden z najmocniejszych ścisków paszczy w przyrodzie. Coś 30kg na mm2.
W kwestii ostatniego, to nasuwa mi się komentarz: Fiu, fiu! ;-) W obydwu znaczeniach ;-)
Kuba, nie rób mi tego - jesteś stałym komentatorem i nie może Ciebie zabraknąć. Absolutnie! - jakby powiedziała jedna pani z popularnego serialu
Nie wiem jaki ma grubodziób ścisk ale słysząc jak pestki pękają to nie podałbym mu w palcach nic do jedzenia![]()
Paweł.... miszczostwojesienne kolorki pobudzaja wyobraźnię....
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Fantastyczne...nic dodac, nic ujac...500mm widac tez robi swoje
P.S.
1. To jest z samego szkla czy +TC 1.4 ?
2. Pelna klatka czy cropowales cos ?
--
Marnow
no to ostatnie to juz wyżyny fotografii przyrodniczej, cieżko będzie Cię dogonić, acha słonecznik w hurcie miesiąc temu kupowałem po 2,5zł, w moim przypadku hurtem to było 40kg (na giełdzie w podlubelskiej Elizówce)
PS
IMHO ciut za mocny kontrast dajesz, ale może się czepiam
pozdrówka