to chyba byly testu obiektywu przed powazniejszym wypadem
fajna , ale czy odrobine nie jest za ciasno?
to chyba byly testu obiektywu przed powazniejszym wypadem
fajna , ale czy odrobine nie jest za ciasno?
Tak, te gąski to pierwsze strzały tym szkłem
Wczoraj wreszcie dobrałem się do czapli siwych.
Nareszcie siadły obok mnie))
Fotograficznie to klapa bo było już ciemno - przy iso 1600 i F4 miałem czasy 1/20 , 1/13...
Ale przebywanie 3m od tych ptaków było przynajmniej dla mnie niezłym przeżyciem
Mam nadzieję, że następnym razem siądą wcześniej.....
EDIT.
Jakość kiepska ale nie ma się co dziwić - iso1600 , F4 , 1/13.
I tak jestem w szoku przy jakich czasach IS w tym szkle sobie radzi...
Pozdrówka!
Ostatnio edytowane przez Paweł ; 28-10-2006 o 14:43
no no , jak na te parametry to super wyszlo
fajne uczucie byc tak blisko ptaka dzikiego co?? znam te uczucie i powiem ze to jeszcze bardziej wciaga
![]()
dobre,
Paweł gdzie to fociłeś?
Ja zrezygnowałem, bo myśliwi ostro grasują na stawach.
Kuba - na takim małym stawie w Zywcu.
Wyobraż sobie, ze za pierwszym razem jak czaple się wzbiły w powietrze to jakiś skur...strzelał do nich....
Przeszło mi przez głowę, ze jeszcze idiota jeden może strzelić jak siedzą...a przy okazji mnie....bo takiemu co do siwych strzela to różne rzeczy chyba moga do głowy przyjść....ehhh
Pozdrawiam!
Może jeszcze jedno zapodam.
Tym razem czas trochę krótszy...1/20
tak samo myślałem, dlatego zrezygnowałem chwilowo
Do tego kiedy byłem ostatnio z żoną w Spytkowicach, jakiś idiota puścił swojego myśliwskiego psa zupełnie luzem, i spokojnie spacerując sobie 100 metrów od nas przyglądał się jak pies nas agresywnie obszczekuje, zabiega za plecy i odcina drogę do odejścia w swoją stronę. Po 5 minutach łaskawie wrzasnął - ale nie na psa tylko do mnie: "chwyć go za obrożę, bo cię ugryzie" po czym sobie łyknął piwka z puszki i poprawił strzelbę na ramieniu. Gdybym nie był z żoną, to bym się pokwapił na słówko. Noszę teraz ze sobą gaz, niech się koleś modli, żeby piesek nie szczekał. BTW, po wiosennych polowaniach znalazłem szczątki jednej czapli siwej właśnie w Spytkowicach, zastrzelonej na środku nasypu.
kuba .. bylo uzyc tego gazu odrazu , ja bym wcale nie myslal nad tym , to bylaby tylko Twoja obrona
Pawel.. portrecik super , ja osobiscie balbym sie tych czasow uzywac![]()
Dzisiaj zadebiutował przed moim obiektywem kolega Jer.
Oto rezultat.
Pozdrawiam serdecznie!
IMO rewelacja świetny model i kadr