Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Canon 40D - jaki obiektyw ?

Mieszany widok

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

bierz kita i zacznij się uczyć, a na ewentualnej odsprzedaży stracisz najwyżej stówke, może ciut więcej. A swoją drogą to body masz "pierwsza klasa" i nie wiesz jaki obiektyw?

kat
    Guest

Domyślnie

Mam na 40d, więc później wolałabym zainwestować w dokupowanie szkieł, niż zmianę body.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    bierz kita i zacznij się uczyć, a na ewentualnej odsprzedaży stracisz najwyżej stówke, może ciut więcej. A swoją drogą to body masz "pierwsza klasa" i nie wiesz jaki obiektyw?
    Racja - jak nie wiesz jaki kupić obiektyw, to poprostu kup ten najtańszy. Z drugiej strony jest zastanawiające, czy te body Ciebie trochę "nieprzerasta", skoro nie wiesz jakie w ogóle kupić szkło do niego
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

kat
    Guest

Domyślnie

I bądz tu człowieku mądry
    Naczytałam się sporo postów..'jaką pierwszą lustrzankę'? Wniosek z opinii: weź body takie, na jakie Cię stać i którego pasuje Ci ergonomia. No i jak dla mnie np. 450d jest ciut za małe, za lekkie i za plastikowe (co chyba nie dziwi?).

Kiedy się kupuje pierwszą lustrzankę to się ma więcej wątpliwości niż wiedzy (odczuwalnie) i polega się na zdaniu tych bardziej doświadczonych, co potęguje jeszcze większy zamęt i idące w parze z nim wątpliwości.

Uprawnienia umieszczania postów