Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: SUNPAK PZ42X z 50d problem

casi
    Guest

Domyślnie

Witam także posiadam EOS 500D i pz42x tzn, że nie ma żadnego sposobu by ttl działał prawidłowo? bo ja rozumiem ttl jako ogólny zbiór funkcji i algorytmów, ktore maja na celu okreslic/dostosowac odpowiedni blysk... i posiada go ów flash, puszka zupelnie nie ignoruej falsha, dziala tylko w trybie manualnym....
    czyli wedlug prostego rozumowania wina stoi po stronie softu puszki? czyż nie? czy nie naleząłoby zatem zgłosić tego błędu do canona?

casi
    Guest

Domyślnie

i drugie pytanie.. jesli nie PZ42X to jaki? w podobnej cenie i o nie mniejszej funkcjonalnosci?

Domyślnie

witam, trafilem na ten watek szukajac jakiejs w miare taniej i dobrej lampy do canon 500d i zmartwila mnie troche ta dyskusja, bo z tego wynika ze chyba trzeba kisic kase na 580ex2, bo nic innego nie ma.

natomiast poszukalem troche w google na temat tego sunpaka i wedle tego zrodla
    http://www.clubsnap.com/forums/showthread.php?p=5621037

Aby dzialal z 500d trzeba zupdatowac firmware, pewnie z 50ka bedzie tak samo

Przy okazji - nie ma ktos takiego sunpaka do pozbycia sie zeby sie dalo cos urwac ze sklepowej ceny ?

Domyślnie

A czy jest ktoś w stanie powiedzieć czy Sunpak działa z C 1000D?

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

hmm, mi na 350d dzialal pelen TTL, az pewnego dnia po prostu przestal... i teraz na TTL wychodza wszystkie niedoswietlone.

Domyślnie

a nie masz zmniejszonej w aparacie mocy lampy ? nie wiem jak w 350d ale w 500 i 50d jest cos takiego - ustawia sie w zakresie -2ev do +2ev.

Do tego sprobuj rozne sposoby pomiaru swiatla TTL - niektore moga miec inny efekt i stad niedoswietlenie

Ostatnia rzecz to juz na samej lampie rowniez mozesz zrobic korekcje TTL z aparatu w pewnym zakresie

a2515607
    Guest

Domyślnie

mi dziala pz42x z 50D bez problemow, sprawdz ustawienia, nie dziala tylko wyzwalanie na 2ga kurtyne

Domyślnie

zgadza sie moja dziala z 500d i blysk na druga rowniez nie dziala, ale trudno sie mowi. Kiedys sie kupi 580 a ta sie postawi na statyw z parasolka, bo ma bardzo duzo opcji dzieki ktorym sobie poradzi, szczegolnie minimalna moc 1/64

Domyślnie

Z moim 60D ta lampa również nie działa, nawet w manualu
    Sprawna jest na 100% bo z 10D śmiga bez problemów.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów