Pokaż wyniki od 1 do 10 z 130

Wątek: Ekstremalnie krótkie czasy błysku w lampach studyjnych

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Do cierpliwych (upartych ;-)) świat należy
    Pawel_G, Mellan po Waszych postach jeszcze raz przetestowałam sprzęt i znalazłam rozwiązanie - jak zawsze słabym punktem okazał się człowiek, czyli ja, a nie sprzęt.

Niniejszym odszczekuję - najprostsze (najtańsze) lampy też tak będą działać.

Rozwiązanie problemu jest proste, wręcz banalne.
    Palnik miałam ustawiony w sufit i moc ustawioną na 1/128 (zasugerowałam się poradnikiem lub wcześniejszymi postami) i to było za mało. W zależności od odległości między lampami dopiero moc 1/64 lub 1/32 wyzwalała lampę studyjną.

Zyskałam przy tych eksperymentach dodatkową wiedzę. Ta sama lampa wyzwolona radiem synchronizuje na 1/200, natomiast kablem na 1/250. Z czego to wynika nawet nie będę dociekać ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    ...
    Palnik miałam ustawiony w sufit i moc ustawioną na 1/128 (zasugerowałam się poradnikiem lub wcześniejszymi postami) i to było za mało. W zależności od odległości między lampami dopiero moc 1/64 lub 1/32 wyzwalała lampę studyjną.
    ...
    Ja zacząłem od 1/32 (w sumie nie czytałem, tylko sprawdzałem zasłyszane od Alde'go) i wyszło loteryjnie, dlatego 1/16. I się sprawdza.
    Wychodzi na to, że pora zakosztować nieco wolności w studio :-D
    C-F-K - forever

Uprawnienia umieszczania postów