Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Err 99

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No... To ja mam taka na jednego paluszka ktora na wyzwalaniu ciagnie 80V

A co do Err 99... EOS wywala tez blad jesli na stopke podpiac cos odwrotnie (nawet niskie napiecie). Zobacz czy ta lampa nie ma przypadkiem "plusa z minusem" poprzestawianego. Trafiaja sie takie przypadki.
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 09-07-2005 o 19:11
    ...

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

KuchateK - lapmę po tym jednym "ekscesie" zostawiłem koledze. Wole poczekać i kupić coś "kompatybilnego" z EOS-em, czego nie będe musiał bać się podpinać.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marfackib
    Instrukcja Canon :
    Err 99 - "ten błąd może się pojawić, gdy używany obiektyw jest inny niż marki Canon, lub działa nieprawidłowo obiektyw lub aparat" (myslę, że jak i obiektyw to i jak aparat wykryje inną lampe też się to może pokazać)

Osobiście raz mi sie pokazał Err 99, a była podpięta lampa EX420. Pomogło wyciągniecie i ponowne włożenie baterii. A swoją drogę warto nosić krótką ściągwę z instrukcji co oznacza każdy "Err".
    Ja miałem Error99 gdy miałem padniętą kartę CF....

Pozdr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd
    KuchateK - lapmę po tym jednym "ekscesie" zostawiłem koledze. Wole poczekać i kupić coś "kompatybilnego" z EOS-em, czego nie będe musiał bać się podpinać.
    Aparat działa.... niby..... tylko nie wiadomo czy będzie wyzwalał na stopce....

Pozdr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Przeciez pisze ze podpial inna lampe i chodzi.
    EOS'a odwrotna polaryzacja na stopce (i paroma innymi ukladami ktore niewiedziec czemu nie chca dzialac) mozna w sposob powtarzalny i "bezpieczny" wywieszac na Err 99.

Ale do trzysetek de to lampe radze sprawdzac zanim sie podepnie...

Swoja droga tak na marginesie ludzie wybadali ze 350'ki i 20'stki jada ponoc do 250V, wiec z tymi mozna szalec
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 11-07-2005 o 16:09
    ...

Xareks
    Guest

Domyślnie

Mam podobny problem po podpięciu obiektywu SIGMY 28-200 przy przesłonie większej niż 4 wyskakuje Err 99 . Ponoć pomaga wymiana Chipa w obiektywie . Macie może jakieś namiary kto i za ile to zrobi ?

kurak
    Guest

Domyślnie

Trochę odświeżę temat.

Mój problem dotyczy połączenia 350d z obiektywem sigmy 70-210 3.5-4.5 apo. Dzisiaj odebrałem obiektyw, podłączyłem do aparatu i... Err 99, oczywiście prawie dostałem zawału serca. Po kilku próbach udało mi się skutecznie podłączyć obiektyw, tak, żeby chwilę popracował i znowu pojawiał się ten błąd. Teraz już po włączeniu zazwyczaj działa, ale TYLKO dla największego otworu przysłony... Mogę robić zdjęcia, ale jak zmniejsze przysłonę to po zrobieniu zdjęcia (podniesieniu i opadnięciu lustra) wyświetla się Err 99, a zdjęcia nie ma na karcie. Co mogę z tym zrobić?

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Odeslac do serwisu Sigmy na wymiane chipa
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Odeslac do serwisu Sigmy na wymiane chipa
    Zdecydowanie tak - chociaż wiem z autopsji, że to niezawsze daje pożdany efekt. W moim przypadku niepomogło - z d20 cały czas pokazywało err99, za ro z 50E działa rewelacyjnie

kurak
    Guest

Domyślnie

Ile może kosztować taka usługa? Zapomniałem zaznaczyć, ale obiektyw nie jest nowy.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów