Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Err 99

Magdziak
    Guest

Domyślnie

EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 II, przetarłam styki i ruszył, ale mam nadzieje ze już sie to nie powtórzy...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    aaaa i jeszcze mam pytanko, czy jest możliwe że na takie zachowanie sie aparatu miała wpływ nagła zmiana temperatur, ciepłe pomieszczenie i dość niska temeratuan na zewnątrz??
    Ostatnio edytowane przez Magdziak ; 05-11-2007 o 18:53 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Oczywiście, że tak.
    Weszłaś do ciepłego pomieszczenia i wilgoć się skropliła m. in. na stykach.
    Następnym razem radze odczekac 30-60 min
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Magdziak
    Guest

Domyślnie

bardzo dziękuje za pomoc, jest to moja pierwsza lustrzanka i za bardzo jeszcze nie wiem co i jak

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Oczywiście, że tak.
    Weszłaś do ciepłego pomieszczenia i wilgoć się skropliła m. in. na stykach.
    Następnym razem radze odczekac 30-60 min
    a najlepiej wsadz aparat do foliowego worka przed wejsciem do cieplego pomieszczenia - wilgoc skropli sie wtedy na folii a nie na aparacie..

djko
    Guest

Domyślnie

witam!
    jestem nowy w temacie (i na forum). Ten błąd pokazuje mi się jak robię fotki na szkle Canon EF 55-200 mm 4.5-5.6 z EOS`em 300D kiedy przesłona jest powyżej granicy maxymalnego otwarcia (czyli że jest minimalnie zamknięta). Czy wiecie może co mam zrobić? (Na EF-S 18-55 ten komunikat mi się nigdy nie pokazał).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djko Zobacz posta
    witam!
    jestem nowy w temacie (i na forum). Ten błąd pokazuje mi się jak robię fotki na szkle Canon EF 55-200 mm 4.5-5.6 z EOS`em 300D kiedy przesłona jest powyżej granicy maxymalnego otwarcia (czyli że jest minimalnie zamknięta). Czy wiecie może co mam zrobić? (Na EF-S 18-55 ten komunikat mi się nigdy nie pokazał).
    Nie rozumiem. Jak mozna otworzyc powyzej granicy max.otwarcia To znaczy ze otwierasz poza oznakowanie 4,5 w strone 4 Jesli tak, to [czemu uwazasz ze przysłona jest minimalnie zamknieta ] komunikat jest uzasadniony.Pozdrawiam:smile:

Coś już napisał Awatar szadam
    Miasto
    Polnad - Lębork

Domyślnie

Mi taki błąd wyskakuje przy 17-85 IS. Jak uzywałem małej wartości przesłony to wyskakiwal mi co jakiś czas, a jak troche ja bardziej przymknąlem to za kazdym razem.
    Pan w servisie powiedzial mi ze przyslona sie zacina i jest do wymiany. 22.11.2007 bede wiedzial co i jak z obiektywem :/

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów