Prosze o komenty
Prosze o komenty
Canon EOS 450D + EF-S 18 - 55 mm IS f/3,5-5,6 + EF-S 55 - 250 mm IS f/4-5,6 + Velbon DF-50 + filtry + osłony itp.
Ciemne jakies.
nie tak chyba bardzo![]()
Canon EOS 450D + EF-S 18 - 55 mm IS f/3,5-5,6 + EF-S 55 - 250 mm IS f/4-5,6 + Velbon DF-50 + filtry + osłony itp.
Jakby to powiedział jeden z mioch wykładowców - nie mam kontaktu z tym człowiekiem. Nie widzę go (twarzy), wie wiem co robi, na co patrzy.
Poza tym ciemne.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
chodzlo o to zebym byl jakby "nad" tym co jest na zdjeciu i wydaje mi sie ze to uzyskalem
Ostatnio edytowane przez marcinv6 ; 16-01-2009 o 11:11
Ale ja nie wiem co jest na zdjęciu.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
kazdy widzi co innego
1. Słaba kompozycja, to że zdecydowałeś się pokazać chłopaka od mało interesującej strony to Twoja sprawa i Twoja licencia poetica, ale przydało by się żeby główny obiekt był w którymś z mocnych punktów obrazu, w tym przypadku niżej i bardziej w prawo.
2. Za ciemne.
3. Konwersja do szarości zupełnie Ci nie wyszła, zdjęcie ma mały kontrast, przez co element główny zlewa się z otoczeniem.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
nie bylo zadnej konwersji
W takim razie nie rób czarno białych zdjęć prosto z aparatu, bo są marnej jakości, zrób kolorowe i później przerób na BW, ew. jak już musisz, to nawet czarno białe zdjęcie wymaga obróbki graficznej, żeby efekt nie był taki jak widać.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący