Prosze o komenty
Prosze o komenty
Canon EOS 450D + EF-S 18 - 55 mm IS f/3,5-5,6 + EF-S 55 - 250 mm IS f/4-5,6 + Velbon DF-50 + filtry + osłony itp.
Ten kadr jakiś taki nijaki. No i za ciemno.
400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROB
taki klimacik![]()
Canon EOS 450D + EF-S 18 - 55 mm IS f/3,5-5,6 + EF-S 55 - 250 mm IS f/4-5,6 + Velbon DF-50 + filtry + osłony itp.
To nie jest miasto, to ławka. Kadr średnio ciekawy, wygląda jak szkolne ćwiczenie na GO. Po raz kolejny pokazujesz że nie radzisz sobie z konwersją do szarości. Jeszcze jedna propozycja, załóż jeden wątek ze wszystkimi zdjęciami, będzie łatwiej komentować i nie będzie bałaganu.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
jaka konwersja?
Żeby zrobić dobre czarno białe zdjęcie trzeba się nauczyć umiejętnie ruszać kilkoma suwakami w programie graficznym, to właśnie jest konwersja.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
konwersja do szarość - zdjęcie koloru, zamiana na czarno-biel.
Tego się nie robi przez prostą zamianę na skalę szarości i podbicie kontrastów.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
no wiem...kanalami mi sie najlepiej robi ale nie bylo zadnej konwersji
Jeżeli zrobiłeś zdjęcie kolorowe to była, jeżeli od razu czarno białe to w miejsce słowa "konwersja" wstaw "obróbka".
no wlasnie