Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Zgrzyty w obiektywie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    Bez urazy - to że zazdroszczę niektórym z Was sprzętu nie znaczy, że mam o to pretensje że Was stac a mnie nie.

Jedni zbieraja miesiacami na porzadny obiektyw... innym starcza srednia klasa... inni kupia drogie body a potem "co do 500zl bo wykosztowalem sie na 20D bez kita" .
    Roznie to bywa... ja na przyklad wszystko mam na kredyt bo wole miec sprzet i nim focic niz zbierac na niego tyle samo ile splacalbym kredyt (czyli kilka lat focenia kiepskim sprzetem lub niczym).

Natomiast co do tego Tamrona - taki sobie ... szczerze radze - jesli chcesz obiektyw na dluzej i porzadny... dozbieraj do Canona 28-105 3.5-4.5 USM. Cena to ok 600-800zl (np www.e-oko.pl, www.interfoto.com.pl ).

Początki nałogu

Domyślnie

Dzieki Vitez. Obejrzałam ofertę interfoto i coś mnie zastanowiło choć dla Was to pewnie bułka z masłem. Otóż taka stałka 50mm 1,8 ma dwie rózne ceny 420zł i 320 zł. Podobna sytuacja z zoomem 28-105USMII jest kilka cen mimo ze światło to samo? O co chodzi? Są jakiś literki przy cenach natomiast nigdzie nie znalazłam legendy - żeby te symbole rozszyfrowaćA tak apropos kasy to zaczęłam sie zastanawiać czy nie sprzedać cyfrowego Olka C8080. Aparat zacny, fotki rewelacja ale po sprzedaży może udałoby mi się kupić cyfrowe body canona i wtedy można mieć nadzieję że obiektywy mogłyby być używane podwójnie? Wiem, wiem rozpusta - dwa aparaty ale w sumie dzielimy się z mężem więc średnia wypada 1 na głowę. Cyfra wygodna jest ale do analoga mam sentyment... Tylko boję sie czy fotki z 300/350d będą równie satysfakcjonujące co z Olka? Z przeczytanych wątków tutaj i na innych forach bije jedna wielka usterka w tych aparatach - a może po prostu usterkowość nagłasniają Ci pechowi?... (tylko skąd wiadomo że ja takiego pechowego BF/ff nie trafię?) Nie pytam tutaj o porównanie do E300 Olympusa bo raczej z góry przewiduję odpowiedź
    Tak czy owak dzieki za wsparcie. Decyzja podjęta - używam starego obiektywu aż do jego całkowitego padnięcia. W międzyczasie kupuję albo stałke albo ten proponowany przez Viteza 28-105.
    Pozdrawiam wszystkich
    "zgrzytająca" TOKIN(ka)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    Obejrzałam ofertę interfoto i coś mnie zastanowiło choć dla Was to pewnie bułka z masłem. Otóż taka stałka 50mm 1,8 ma dwie rózne ceny 420zł i 320 zł. Podobna sytuacja z zoomem 28-105USMII jest kilka cen mimo ze światło to samo? O co chodzi? Są jakiś literki przy cenach natomiast nigdzie nie znalazłam legendy - żeby te symbole rozszyfrować
    Jest legenda na samym dole strony

n - nowy
    u - używany
    n/u - prawie nowy
    n/bp - nowy bez pudełka

Początki nałogu

Domyślnie

Aha! czyli stąd różnice w cenie. Teraz wsio jasne. Dzięki raz jeszcze.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów