Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: Fotografia miesiąca - styczeń 2009 - WYNIKI!!!

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Kwiatek i wielbłąd na pustyni rozbrajają jak na "zdjęcie styczniowe" .
    Żyjemy w globalnej wiosce. Teraz to już chyba nie ma znaczenia pora roku. Chyba, że regulaminu nie doczytałem. Odrobina ciepełka od wielbłąda się przyda :-D
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Żyjemy w globalnej wiosce. Teraz to już chyba nie ma znaczenia pora roku. Chyba, że regulaminu nie doczytałem. Odrobina ciepełka od wielbłąda się przyda :-D
    Dyskusja na ten temat toczyła się przy okazji edycji listopadowej: http://canon-board.info/showthread.php?t=40582

MacGyver obiecał zmiany w Regulaminie od edycji styczniowej:
    http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=34
    "Oczywiście mogę wpisać do regulaminu że zdjęcia powinny pochodzić z danego miesiąca, ale wówczas trzeba będzie przesunąć termin nadsyłania na trzeci - piąty dzień miesiąca następnego."

Miałem nadzieję że ta zmiana będzie wprowadzona bo zdecydowanie jestem za takim rozwiązaniem, a nie wrzucaniem zdjęć z szuflady .
    Oczywiście nie ma za bardzo jak tego sprawdzić... zostaje właściwie tylko uczciwość .

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    "Oczywiście mogę wpisać do regulaminu że zdjęcia powinny pochodzić z danego miesiąca, ale wówczas trzeba będzie przesunąć termin nadsyłania na trzeci - piąty dzień miesiąca następnego."
    W pelni popieram
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No ale oba zdjęcia jak najbardziej do zrobienia w styczniu. Akurat do Egiptu, czy Tunezji wycieczki w styczniu są w promocji, a śniegu tam chyba nie ma. Na kwiatkach się nie znam, ale nie wygląda na rdzennie polski, więc może w ogrodzie botanicznym? Chyba nie chcecie dyskwalifikować zdjęć dlatego, że komuś nie pasują.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Puki co tego zapisu w regulaminie chyba nie ma Ale chodzi o to, ze moznaby go wprowadzic
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

I całe szczęście, że jak dotąd można równie dobrze go nie wprowadzić.
    Pozdrawiam

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Skoro temat wraca to możemy wpisać do regulaminu:
    "Użytkownicy przystępujący do konkursu dobrowolnie zobowiązują się nie nadsyłać zdjęć starszych niż 45 (albo 60 - do ustalenia) dni"

Ograniczenie pt "Do edycji marcowej muszą być z marca" jest bez sensu, bo jeśli np ktoś wyjedzie na dwa tygodnie, na przełomie lutego i marca, zrobi ciekawe zdjęcie 26 lutego, i nie będzie miał możliwości wysłania go przed 10 marca to z automatu odpada (albo musi oszukiwać).
    Nie zmienia to faktu że ja jestem absolutnie przeciwny dalszemu komplikowaniu regulaminu bo lekko licząc połowa uczestników ostatnich edycji miała problemy z ogarnięciem tego, który jest w tej chwili.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Nie zmienia to faktu że ja jestem absolutnie przeciwny dalszemu komplikowaniu regulaminu bo lekko licząc połowa uczestników ostatnich edycji miała problemy z ogarnięciem tego, który jest w tej chwili.
    Bo wiesz bo to trzeba specjalny formularz zrobić, gdzie tylko klika się zdjęcie i gotowe, sam przemieli, zmniejszy, wyostrzy, usunie exifa, sprawdzi czy nie ma podpisu na zdjęciu, zatytułuje, wyśle odpowiedniego maila itp.
    W dzisiejszych czasach wykonanie manualnie paru rzeczy pod rząd, wg wypunktowanej listy, bez automagicznego formularzyka robiącego wszystko, to niestety przerasta możliwości wielu osób.
    Mam cichą nadzieję że przerasta to możliwości czasowe a nie inteligencji .

Ot takie smutne podsumowanie signum temporum...

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

A mi tam w ogóle ten wielbłąd nie przeszkadza.. Może ktoś był na wakacjach w egipcie akurat teraz i wielbłąda widział. Co za problem teraz być gdzieś, gdzie jest inna pogoda, inna pora roku.. Kolejna niepotrzebna dyskusja..

Niech dają fotki z szuflady.. Jeśli są dobre, to wygrają, bądź będą w czołówce. A jeśli słabe, to przepadną.. Chyba na tym polega konkurs foto miesiąca..
    Na świat spoglądam przez armatę...

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonBolano Zobacz posta
    Niech dają fotki z szuflady.. Jeśli są dobre, to wygrają, bądź będą w czołówce. A jeśli słabe, to przepadną.. Chyba na tym polega konkurs foto miesiąca..
    Zgadzam się z tym w całej rozciągłości, ale najwidoczniej zdanie wyrażone przez wielu użytkowników (przede wszystkim w poprzedniej dyskusji na ten temat) liczy się mniej.
    Pozdrawiam

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów