Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Aberacja chromatyczna a filtr polaryzacyjny

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wydaje mi sie ze nie ma innych spostrzezen. Filtr polaryzacyjny nie sluzy do redukcji aberracji. Musisz sie z tym pogodzic :P .
    Mozesz zapytac jeszcze na forum dpreview, na grupie pl.rec.foto, w sklepach ze sprzetem foto, w zakladach fotograficznych i/lub agencjach modelek ichnich zawodowych fotografikow.

Martinoxxl
    Guest

Domyślnie

Vitez !!!
    Jestes jak wrzód na d....
    Pisze grzecznie, że tobie już dziekuje a ty dalej swoje.
    W pierwszej swojej odpowiedzi piszesz, że filtr chyba nic nie da bo raczej trąbiono by o tym wszędzie (sam nie jestes do konca pewien) a później zgrywasz ważniaka że mam iść popytać do .....
    Sorry ale takie komentarze możesz sobie wsadzić ......

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Hmmm...ja uzywam filtr polaryzacyjny i nie zauwazylem, aby cos mi pomogl w zwalczaniu aberracji chromatycznej. stosuje go w Canon'ach A80 i G2.
    To ty sie uparles jak wrzod i czekasz az ktos Ci powie TO DZIALA !! a wtedy pobiegniesz sobie go kupic :wink: i spotka Cie rozczarowanie... tak czy siak filtr polaryzacyjny jest bardzo przydatny i mimo, ze nie zwalcza zjawiska aberracji chromatycznej to i tak powinienes sobie go sprawic. jak troche pofocisz z polarkiem, to pozniej nie bedziesz chcial go zdejmowac (oczywiscie tam gdzie jego stosowania ma sens).

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martinoxxl
    Vitez !!!
    Jestes jak wrzód na d....
    Pisze grzecznie, że tobie już dziekuje a ty dalej swoje.
    W pierwszej swojej odpowiedzi piszesz, że filtr chyba nic nie da bo raczej trąbiono by o tym wszędzie (sam nie jestes do konca pewien) a później zgrywasz ważniaka że mam iść popytać do .....
    Sorry ale takie komentarze możesz sobie wsadzić ......
    Jak cos ci sie nie podoba w moich wypowiedziach to kliknij na "ignoruj" przy dowolnym moim poscie. Zaoszczedzi ci to wrzodow z nerwow.
    A poza tym idz na piwo - pomoze na frustracje "bo ktos tam cos napisal co mi sie nie spodobalo" .
    Get life 8)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów