Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Chcę kupić obiektyw w Krakowie i nie mogę!

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    foto-plus :-)
    No tak tylko ta cena

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Pytanie kontrolne: kupiłbyś jako nowy aparat który ma na liczniku np. 1000 klapnięć?
    Ale ja ten aparat chciałem kupić, chciałem go tylko sprawdzić przed zakupem czy wszystko z nim w porządku, więc nie ma to nic wspólnego z przypadkowym macaniem. Dlaczego mam kupować "kota w worku"? Kupiłem już 3 puszki, i nigdy nie miałem z tym problemu. Wszystkie w Foto-Plusie
    Wolę zapłacić trochę drożej, ale mieć lepszą obsługę.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    Dokładnie. To napewno. Tylko oni coś wspominali ze to pakiet 2-3 obiektywów w jednym opakowaniu i sprzedają osobno. Spotkał się ktoś z takim pakiem?
    A ja dalej się zastanawiam czy warto kupić obiektyw nowy z nie orginalnym opakowaniu (brak napisów Canon) tylko podobno ten obiektyw był w zestawie z body.

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No tak tylko ta cena
    i tu się mylisz... finalnie wyszło mi taniej jak w fotopanoramie.
    foto-plus często żongluje cenami po kilka razy dziennie. Ja akurat trafiłem na ceny niższe niż w fotopanoramie. Poza tym już od dawna zaobserwowałem zbliżenie cen obu sklepów praktycznie do tego samego poziomu (czyli na niekorzyść fotopanoramy - podrożeli)

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

i tu się mylisz... finalnie wyszło mi taniej jak w fotopanoramie.
    foto-plus często żongluje cenami po kilka razy dziennie. Ja akurat trafiłem na ceny niższe niż w fotopanoramie. Poza tym już od dawna zaobserwowałem zbliżenie cen obu sklepów praktycznie do tego samego poziomu (czyli na niekorzyść fotopanoramy - podrożeli)
    Nie do końca się myle. Bo mają ceny sklepowe. W ich wypadku lepiej zadzownic na ich telefon z Panem od canona potargować sie w sensje zostawić 15-20 tys PLN i wtedy moze dostaniesz cene jakiej nie będziesz miał w Krakowie. Ja tak miałem.

Natomiast jak juz chciałem kupic obiektyw za 2,5 tys. to oblizyli o 50 pln czyli jest 2450. natomiast moge go kupić za 2315, 2390. Moze nie za wiele ale zawsze róznica.

Pozatym śmiesza mnie informacje od sprzedawców ze nie musza sprzedać bo cena idzie do góry - wóżka przy nich wymiata

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Hmmm, nie przypominam sobie kitów z 10-22. W zasadzie minusem takiej transakcji będzie trochę trudniejsza odsprzedaż.
    40d + 10-22 w kicie było dostępne na zachodzie - więc żaden wałek. 24-105 od 5d też było pakowane w białe pudła i jakoś z ich sprzedażą nigdy problemów nie było

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    40d + 10-22 w kicie było dostępne na zachodzie - więc żaden wałek. 24-105 od 5d też było pakowane w białe pudła i jakoś z ich sprzedażą nigdy problemów nie było

Dziękuje za informację.

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie do końca się myle. Bo mają ceny sklepowe. W ich wypadku lepiej zadzownic na ich telefon z Panem od canona potargować sie w sensje zostawić 15-20 tys PLN i wtedy moze dostaniesz cene jakiej nie będziesz miał w Krakowie. Ja tak miałem.
    Ja porównuję ceny obu sklepów, nie porównuję ich cen do cen Canon Polska. Poza tym lubię iść do sklepu i fizycznie oglądnąć i odebrać sprzęt, a nie kupować wysyłkowo, tudzież dymać do CP 350 km żeby sprzęt odebrać ;-)

Natomiast jak juz chciałem kupic obiektyw za 2,5 tys. to oblizyli o 50 pln czyli jest 2450. natomiast moge go kupić za 2315, 2390. Moze nie za wiele ale zawsze róznica.
    Masz rację, pod warunkiem, że dany obiektyw jest akurat "na stanie" sklepu, a nie musisz na niego czekać. Ja przyszedłem, był i kupiłem. w fotopanoramie był, ale w internecie, a nie w sklepie ;-)

Pozatym śmiesza mnie informacje od sprzedawców ze nie musza sprzedać bo cena idzie do góry - wóżka przy nich wymiata
    Ile razy kupowałem w fotopanoramie, zawsze słyszałem, że ostatni moment na zakup, bo następna dostawa już ma wyższe ceny jakoś potem to nie miało przełożenia na realia...

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Ja porównuję ceny obu sklepów, nie porównuję ich cen do cen Canon Polska. Poza tym lubię iść do sklepu i fizycznie oglądnąć i odebrać sprzęt, a nie kupować wysyłkowo, tudzież dymać do CP 350 km żeby sprzęt odebrać ;-)

Masz rację, pod warunkiem, że dany obiektyw jest akurat "na stanie" sklepu, a nie musisz na niego czekać. Ja przyszedłem, był i kupiłem. w fotopanoramie był, ale w internecie, a nie w sklepie ;-)

Ile razy kupowałem w fotopanoramie, zawsze słyszałem, że ostatni moment na zakup, bo następna dostawa już ma wyższe ceny jakoś potem to nie miało przełożenia na realia...

Loram masz racje. Ja mówie o cenach jakie występuja na Studenckiej. Czyli na gablocje inne a telefonicznie inne bo można się potargować. Co do sklepu fakt. Jeden z lepszych pod względem dostępności szprzętowej no i mozna testować. Mankament to ceny (fakt jak kupilem za sporą kase to dostałem dobry rabat) . Co do Fotopanoramy nie byłem - ceny za wysokie towaru zazwyczaj jak dzowniłem brak (może teraz taki okres).

Co do informacji o tym ze sprzęt idzie do góry. W zasadzie jak kupowałem swój sprzęt to ZAWSZE sprzedawcy mowili ze idzie do góry i ze i tak go sprzedadzą-takie słowa zawsze dobrze wpływają na sprzedającego.

teraz chciałem kupić obiektyw w innym sklepie (czytaj foto-cyfra) cena niby dobra bo roznica 70-80 PLN tylko ze obiektyw jest z zestawu i dlatego się wacham. Czy to nie młynek (chociaż piszą ze na tym forum ze to nie młynek)

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta

Własnie kupiłem ten obiektyw w Foto-Cyfra - pierwszy zakup tam. Cena najlepsza jaką mogłem znaleść w Krakowie. Obsługa miła, doradzają.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów