Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Chcę kupić obiektyw w Krakowie i nie mogę!

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beeliende Zobacz posta
    Dzwoniłem, nie mają, a na allegro wisi...
    Czyli norma. Ale nie tylko oni tak robia.

Dzisiaj zrobilem test gdzie w Krakowie można kupić C10-22 i za ile.
    1. d-photo - brak, ale zadzownic jutro itp
    2. fotoplus - na sklepie mają po 2500. Ja u nich zakupy zrobilem za 15 tys wiec upust - można kupić za 2450 ale to i tak jak dla mnie za drogo. A i maja nawet.
    3. fotocyfra maja nawet 2 sztuki - można sprawdzić cena. najpierw Pan powiedział 2315 bo tyle na alegro pozniej ze 2350 bo na allegro to tylko reklama ze mają towar do licytacji
    4. fotopanorama 2399 mają jedną sztuke.

jak widać Kraków sprzęt może i ma ale ceny "nie nasze"

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

jak to dobrze że pod koniec tamtego roku zakupiłem w fotopanoramie 17-40 ) chyba 2150,- dałem

tyle że teraz myślę nad 10-22 .. no i mnie straszycie

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k4cper Zobacz posta
    jak to dobrze że pod koniec tamtego roku zakupiłem w fotopanoramie 17-40 ) chyba 2150,- dałem

tyle że teraz myślę nad 10-22 .. no i mnie straszycie
    Nie straszymy tylko że ceny w tym momencie są delikatnie za wysokie a w Krakowie to już przesada. Nie wiem jak ty ale ja osobiscie nie preferuje zakupów takich rzeczy przez allegro ze mi ktoś przesyła paczke - wole pomacać, sprawdzić, zrobić próbne fotki, zastanowić się itp.

Chyba że ktoś ma jeszcze jakieś sprawdzone sklepy w Krakowie których tutaj nikt nie wymienił.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Lubiłem Fotopanoramę, ale teraz na sw. stronie pokazują obiektywy, których nie mają; po kliknięciu na zdj. konkretnego modelu pokazuje się info, że w magazynach brak...
    Tanich i plastikowych modeli nie brakuje. Typowe u nas - chcesz mieć, ok., zamówimy jedną sztukę i bierz bez narzekania.
    Olewam, nic nie kupuję, a byłem chętny wydać trochę kasy...

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

kiedyś bardzo ceniłem fotopanoramę, dużo u nich kupiłem. Teraz niestety bardzo po****dli...

Domyślnie

W Fotopanoramie kupiłem kilka rzeczy, ale już tam kupować raczej nie będę. Dzwoniłem ostatnio do nich o dostępność 40D. Na moje pytanie czy mogę zrobić próbne zdjęcie (pamiętałem że kiedyś mieli tablicę, i udostępniali komputer), pan odpowiedział że owszem, ale dopiero gdy zapłacę. Zdziwiło mnie to bardzo, bo gdy w ubiegłym roku kupowałem 40D w innym sklepie, mogłem sobie popstrykać na mojej karcie przed zapłatą.

Początki nałogu

Domyślnie

Lubiłem Fotopanoramę, ale teraz na sw. stronie pokazują obiektywy, których nie mają; po kliknięciu na zdj. konkretnego modelu pokazuje się info, że w magazynach brak...
    Tanich i plastikowych modeli nie brakuje. Typowe u nas - chcesz mieć, ok., zamówimy jedną sztukę i bierz bez narzekania.
    Olewam, nic nie kupuję, a byłem chętny wydać trochę kasy...
    a co sie dziwisz skoro kazdy sie wykpil i chce kupic za najnizsza cene na skapcu albo wychodzi ze sklepu, no to sprowadzaja po sztuce.

Zdziwiło mnie to bardzo,
    kiedy ja tam kupowalem to bylo 3-4 sprzedawcow w tym jeden taki lysy i to pewnie z nim rozmawiales, wspolczuje Ci ja tez z nim raz rozmawialem i prawie ze sklepu nie wyszedlem potem jednak przejol mnie taki chudy pan ktory zdaje sie jest szefem i z testawmi nie bylo problemow, odrazu znalazl sie czas i mijesce - tak wiec roznie bywa.

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

z doświadczeń z tym sklepem wiem, że najmniej problemów stwarzają szef tego sklepu oraz pani tam pracująca, przyjemnie sie z nimi robi interesy i gada o sprzęcie, bardziej na luzie.. a z resztą obsługi już trochę gorzej (zwłaszcza z tego co pamiętam to z takim z bródką)

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

ja polecam fotocyfre oraz d-photo. Obsługa obu sklepów zrobiła na mnie najlepsze wrażenie, a jeśli chodzi o zaopatrzenie to często zamawiali coś czego nie mieli na stanie w danym momencie. Zazwyczaj nie czekałem długo, zastanawiam sie jak teraz będzie.
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez J.J. Zobacz posta
    W Fotopanoramie kupiłem kilka rzeczy, ale już tam kupować raczej nie będę. Dzwoniłem ostatnio do nich o dostępność 40D. Na moje pytanie czy mogę zrobić próbne zdjęcie (pamiętałem że kiedyś mieli tablicę, i udostępniali komputer), pan odpowiedział że owszem, ale dopiero gdy zapłacę. Zdziwiło mnie to bardzo, bo gdy w ubiegłym roku kupowałem 40D w innym sklepie, mogłem sobie popstrykać na mojej karcie przed zapłatą.
    Pytanie kontrolne: kupiłbyś jako nowy aparat który ma na liczniku np. 1000 klapnięć?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów