Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: Zdjęcie żyleta!

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    A na co to wstępne podniesienie lustra ???

autor nie sprecyzowal jakie zdjecia bedzie robil
    a mnie lekko fantazja poniosla

w przypadku zdjec krajobrazu wieczorem lub wczesnie rano
    przyslona np f 11 - 16
    iso 100
    i czas wychodzi 1/25 lub mniej
    mozna z reki
    ja wole na statyw
    eliminuje mozliwosc poruszenia

a dla oczywiscie dla maniakow ostrosci:
    aparat po podniesieniu lustra zastyga w bezruchu, zwolnienie migawki nie powoduje prawie zadnych drgan i zdjecie moze wyjsc jeszcze ostrzejsze
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DeLonge Zobacz posta
    Jak zrobić zdjęcie ostre jak żyleta?
    Wydłubać filtr AA.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Chodzi mi o to żeby nie bylo mgiełki i eby wszytsko było przejrzyste i czyściutkie jak na lustro przystalo?
    Ostre zdjęcia to robią kompakty Ewentualnie jeśli koniecznie ma być lustrzanka, to lepiej Olympus niż Canon.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 14-01-2009 o 12:17 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sluzalekmichal Zobacz posta
    Wyostrzanie tak ale nie na raz - mój sposób to z RAW czterokrotne wyostrzanie. Zdjecia masz jak żyleta.
    A mozesz mina priv na pisac co robisz z tym RAWami? Jakies info by mi sie przydalo. Chce miec informacje i miec co wyprobowac, wiele sposobow.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Więcej kolego. Czy wyostrzasz RAWa /jaki program ?/. Czy już po wywołaniu ?
    Samego Raw-a nie wyostrzam.
    W PS najpierw lekke maska wyostrzajaca zalecana zresztą przez Canona.
    Nastepnie wyostrzanie krawędzi wg. Janusza Body. Potem inteligentne wyostrzanie - tylko światła. Po okresleniu finalnej wielkości zdjęcia do wydruku ponownie maska wyostrzajacą pod kątem odbitki. To co otrzymujesz jest naprawde fajnie wyostrzone.
    Oczywiscie przed tym najpierw koryguje kolor, ekspozycje, itp.- troche w CR dalej PS.

Pzdr.M.S.
    Tutaj masz zdjecia wyostrzone w ten sposób:

http://www.garnek.pl/michals/a

To tak od razu na ekran.
    Ostatnio edytowane przez sluzalekmichal ; 14-01-2009 o 15:38 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Potrzebuje onformacji konkretnych. Zeby mi ktos powiedzial: w CameraRaw robisz to i to (wyjasnij amatorowi), pozniej robisz do TIFF (co i jak) a pozniej w PS to i to robisz. Konkretnie krok po kroczku. Jak debilowi, hehe. Jak ktos czuje sie na silach zbey mi to potlumaczyc do bylbym wdzieczny.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Zeby mi ktos powiedzial: w CameraRaw robisz to i to (wyjasnij amatorowi), pozniej robisz do TIFF (co i jak) a pozniej w PS to i to robisz. Konkretnie krok po kroczku.
    Czyli chcesz za darmo i bez żadnego wysiłku pozyskać wiedzę, którą wielu poznaje latami metodą prób i błędów, czytając, "tracąc" czas na naukę i doświadczenia, niejednokrotnie płacąc za to duże pieniądze (choćby celem wypróbowania różnego oprogramowania). Zgadza się????
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Zablokowany

Domyślnie

Potrzebuje onformacji konkretnych. Zeby mi ktos powiedzial: w CameraRaw robisz to i to (wyjasnij amatorowi), pozniej robisz do TIFF (co i jak) a pozniej w PS to i to robisz. Konkretnie krok po kroczku. Jak debilowi, hehe. Jak ktos czuje sie na silach zbey mi to potlumaczyc do bylbym wdzieczny.

ok.

1 000 zł za komplaksowy tutorial. wystawiam fakture VAT

może być ?

Bywalec

Domyślnie

proponuje poszukać jakiegoś kursu obróbki fot w "stolycy"chyba takie tam są - bedzie szybko/dość dobrz/uwzględnią opory uczącego sie w pojmowaniu materiału/ i nie bądźże taki "cwaniaczek" rach ciach j i już - nauka to czas/kasa
    kup se książkę np. obróbka fotografii cyfrowej lub podobną - jak na kurs ci się nie chce:-P
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a na co ci takie ostre zdjęcia, szkoda czasu, masz filtry w PSIE i pobaw się nimi - w 2 dni będziesz wszystko wiedział

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    a na co ci takie ostre zdjęcia, szkoda czasu, masz filtry w PSIE i pobaw się nimi - w 2 dni będziesz wszystko wiedział
    Dzieki. Chociaz Ty jakas pomoc oferujesz i informacje. Mam ksiazki i czytam je, ale wolalbym porozmawiac z kims kto ma pojecie a kasy na kurs nie mam no i czasu tez brak niestety. Coz licze na pomoc tych ktorzy chca pomoc i moga pomoc. Tekstow typu "kup se ksiazke" albo "idz na kurs" nie potrzebuje. Dziekuje.
    Nalaza tez sie podziekowania dla dwoch osob ktore na priv mi pomoc oferuja.
    Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Czyli chcesz za darmo i bez żadnego wysiłku pozyskać wiedzę, którą wielu poznaje latami metodą prób i błędów, czytając, "tracąc" czas na naukę i doświadczenia, niejednokrotnie płacąc za to duże pieniądze (choćby celem wypróbowania różnego oprogramowania). Zgadza się????
    Nie tak. Licze na jakas pomoc. Jakies wytyczne. Co gdzie i jak? Nie chodzi mi o gotowca typu tu wpisz to a tu to. Ale jakies info. Po prostu jestem amatorem i myslalem ze ktos pomoze. Jezeli nie chcecie pomoc to nie ma problemu. Rozumiem was i nie bede sie gniewal. Bede siedzial nad PS i sie meczyl i albo cos wymecze albo sie zalamie.
    Chodzi mi o to ze jak nie bede mail podstawowych informacji to bede bladzil. Musze wiedziec co robic z rawem i gdzie to robic, jak pozniej konwertowac fote zeby to mialo sens i co dalej z fota robic i co z nia robic. Pan Jznusz Body umiescil tyle roznych informacji zwiazanych z fotografia i obrobka i wiele osob z nich skorzystalo i nie chcial zadnych pieniedzy. On chcial pomoc. Ja sie zrwocilem do ludzi ktoryz tez chca mi pomoc.
    Ostatnio edytowane przez DeLonge ; 14-01-2009 o 17:09 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów