zdjęcia w kościele

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czerwiniak
    Bywalec
    • 2007
    • 196

Napisał irekaro
    byłem w Wambierzycach to jak chciałem robić z lampą to mnie wyrzucili z kościoła. i wiele jest takich obiektów sakralnych z przekreśloną lampą\

..a może jest inna kwestia, że nie potrafisz się zachować w czasie ceremoni
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Komentarz

• majutek
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 19

do marka B

Marku drogi Marku! Widziałam Twoją stronę. Takie foty robisz! profesja pełną gębą a koleżance o don juanach opowiadasz...? Proszę o kilka fachowych porad fotograficznych Nie ma obijania i obsmarowywania kolegów hi, hi

Komentarz

• irekaro
        Początki nałogu
        • 2007
        • 262

nie to nie to, zachować sie potrafię. inna sprawa, że na wejściu wisiała kartka z przekreśloną lampą błyskową. praktycznie jak tylko weszłem to znalazła się siostra zakonna, która tego pilnowała. często kożystam z obiektywów na M42 - żeby było taniej. na taki kościół zwłaszcza pod kropa to flectogon jest nieodzowny (20mm2.8 )
        canon

Komentarz

• airhead
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2495

ja robię bez lampy - ale do tego potrzebny jest sprzęt niestety
          nie widziałem jeszcze za ciemnego kościoła na 50/1,4, ale inna sprawa, że jeszcze młody jestem ;]
          Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
          Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• rbit9n
            Bywalec
            • 2007
            • 223

otóż to, jasny obiektyw, plus czuły film, to najlepsza kombinacja.
            ja w wakacje robiłem zdjęcia na ślubie Yashicą Electro 35 GSN (obiektyw Yashinon 45/1,7) na ilfordpanie 400@800, przysłony 2,8-5,6, czasy 1/30-1/60s czyli jeszcze miałem zapas.
            Master of Disaster

KOREX

APARATY TRADYCYJNE

Komentarz

• Paenka
              Uzależniony
              • 2008
              • 727

Ja robiłam tamronem o świetle 3,5 na iso 200 i dało radę opieranie się o filar pomaga i to bardzo. Kościół nie należał do najjaśniejszych głębokie cienie ale też przez witraże wpadały smugi ostrego światła to się trochę wyrównało. Zdjęcia raczej bez przepaleń ale z rzeczywiśie klimat wyszedł mroczny... może dlatego, że "okazja" radosną nie była więc efekty mi odpowiadały.

Jeśli z lampą to może warto popróbowac technikę rozciągania czasu (tak się to nazywa?)
              Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• janmar
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 3468

Jezeli to zdjęcia wnętrza kościoła a nie ludzi w kościele ,to lampa jest calkowicie zbędna.
                Jasny obiektyw i tak się przymyka.ISO dowolne wg. potrzeb.Wężyk,podnoszenie lustra ,czas załatwi wszystko.Patrzeć na histogram.Myślę jednak że pisząc o zdjeciach w kościele wiekszość forumowiczów myśli o ślubach :-) ,a to już co innego. :-) Pozdrawiam

Komentarz

• Paenka
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 727

janmar ale w analogu nie ma podglądu na histogram tu wątek analogowy jest
                  Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

Pracuję...
                  X