Witam!
Mam pewną wątpliwość związaną ze współpracą w/w korpusu i lampy. Otóż po zamocowaniu 430 EX na sankach EOSa 620 na wyświetlaczu lampy pojawia się TTL. Jasne - stary aparat więc nie dziwota że nie ETTL. Ale niemożliwe jest dokonanie korekty ekspozycji dla błysku. Wciśnięcie przycisku służącego do aktywowania takowej korekty nie przynosi żadnej reakcji - nic. Pytanie - czy wobec tego w EOSie 620 z załączoną na nim EX 430 dokonywanie korekty jest niemożliwe, czy po prostu stało się coś z moim aparatem. W instrukcji do 430 EX aparaty starszej generacji (automatyka TTL) oznaczone są jako typu B, a zarazem wyraźnie wskazane jest, że dla tych korpusów korekta ekspozycji jest dostępna. Dodam, że możliwym jest w EOS 620 przełączenie lampy w tryb manualny M, wszystko w tej mierze jest OK. Z kolei inne moje korpusy pracujące jeszcze w trybie TTL - EOS 5 i EOS 100 - pozwalają na korektę ekspozycji z poziomu lampy, więc czemu nie mój EOS 620. Aha - jeśli to istotne to w instrukcji do EOS 620 wyczytałem, że aparat ten wyposażono w automatykę błysku ATTL (a nie samo TTL) - czy ma to jakiś wpływ na zjawisko opisane powyżej. Proszę o pomoc, zwłaszcza tych co posiadają EOSy 620 i EX 430.
Krzysiek