Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Prośba o fachową radę.

kuzko
    Guest

Domyślnie Prośba o fachową radę.

Ostanimi czasy zostałem obdarowany przez los zestawem aparat +lampa + dwa szkła firmy Canon a jest to Canon Eos 5 z gripem, lampa Speedlite 540EZ obiektywy: Canon 28-105mm/f 3.5-5.6 ultrasonic i Canon compact macro lens EF 50mm/f 2.5
    Jestem użytkownikiem innego systemu a na Canonie się zupełnie nie znam. Wiec mam pytanie, czy takowy zestaw jest cokolwiek wart, może to wydawać sie banalne pytanie ale naprawdę nie wiem jak to jest u Was:-)
    Wszelkie pomocne odpowiedzi będą mile widziane bo naprawdę nie wiem jakie możliwości ma ten sprzęt i czy warto go zostawić czy też puścić na allegro.

Jeżeli nie wstrzeliłem się w dział proszę adminów o przeniesienie;-)

Za pomoc z góry dziękuje

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Zestaw moim zdaniem bardzo dobry. Zarówno aparat - bardzo udana konstrukcja (jeden z wyższych modeli w momencie premiery), jak i obiektywy dadzą Ci ogromne mozliwości do zabawy. Jeżeli chcesz fotografować na kliszy to będziesz zadowolony.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

jak ma ci służyć do fotografowania to zarówno z body jak i ze szkieł będziesz zadowolony
    po kilku przesiadkach z korpusów zostałem na canonie 5 - to bardzo dobry zestaw analogowy.
    a jak kółko nastaw tobie działa to będziesz miał korpus "na wieki "
    jest tak tani że teraz to aż zal sprzedawać

kuzko
    Guest

Domyślnie

dziękuje za informacje. w takim razie zostawię sobie to cudo może przekonam sie do Canona;-)

Uprawnienia umieszczania postów