Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Po co komu 20d (wystarczy SD400 - IXUS 50)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Na ostatniej wycieczce ...
    Ja też. Ixus II. Zdjęcia wyszły super. Żałowałem tylko, że aparat nie ostrzył w pokoju w hotelu w dzień, nie mogę zapisywać w .crw, nie mogę wymusić błysku w b. słonecznych warunkach, nie mogę podpiąć 135L, itp, itd.

Coś za dużo tych nie, no nie ;-)

I tak się zastanawialiśmy po co komu Ixus? Egipt to takie spokojne miejsce. Wystarczyłby 20D ze swoją EF-drużyną...

Dopiero zaczyna Awatar maverick

Domyślnie

Zdjęcia robię głównie do internetu i rok temu przesiadłem się z EOS 300 na G5. Nastawiałem się na zmniejszenie kosztów uzyskiwania zdjęć.
    Przez rok męczyłem się na tym sprzęcie, który swoją drogą jest bardzo dobry, ale...
    Zanim skadrowałem ujęcie i ustawiłem ostrość, to fotografowanego obiektu dawno już nie było Było to bardzo przykre doświadczenie po przesiadce z lustrzanki, no ale sam byłem sobie winien... Co do ostrości, to trzeba zaufać aparatowi
    Nie mają sensu porównania kompakta z lustrzanką, mniej poręcznej lustrzanki z bardziej ergonomiczną, bo ja np. wydałem 3tyś więcej na 20D, bo uważałem i nadal uważam, że za jego ergonomiczność warto. Z G5 też wychodziy ładne fotki, ale przy ISO 50 i ładnym oświetleniu; natomiast z 20D da się wyciągnąć lepsze, ale jak każdy szybko zauważy - trzeba umieć, niestety.
    Kompakty to bardzo fajna sprawa, ale nie do wszystkiego się nadają. No może na plaże, żeby pstrykać wylegujące się kociaki
    EOS 5D MIII, MI | 17-40/4L + 24-70/2.8L + 70-200/4L | 600EX-RT + 550EX

Uprawnienia umieszczania postów