Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Technika zdjec o tematyce podrozniczo-historycznej

Dopiero zaczyna

Domyślnie Technika zdjec o tematyce podrozniczo-historycznej

Pytanie troche teoretczne. Ostatnio ogladalem kilka albumow o podobnej tematyce, wszystkie dotyczyly podrozy za tematem przewodnim, ktory zaczerpniety byl z historii.

Tak naprawde duze wrazenie zrobil na mnie tylko jeden: Michael Yamashira, Marco Polo, legendarna podroz.

Kilka innych musze przyznac rozczarowalo mnie (polskich ale i brytyjskich czy amerykanskich).
    Jak wy podeszlibyscie do tematu, dajmy na to "Egipt faraonow", albo "Jedwabny Szlak"? (I nie piszcie mi, ze tak jak Michale Yamashira...., zeby przedstawic go w interesujacy i nowoczesny sposob?

A moze sa jacys fotografowie badz albumy godne polecenia i nasladowania?
    Sprzet: Canon 5D i 3, AF 17-40 f.4, AF 24-105 f.4 IS, AF 200 f.2,8, Speedlight 550.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No to sam sobie odpowiadam... ale to slabe... (to pewnie przez ten temat...

Michael Yamashita zrobil cala kolekcje prac, glownie na temat Azji poludniowo wschodniej, wielokrotnie pracowal dla NG.
    Najbardziej znane projekty
    1. Marco Polo, legendarna podroz
    2.Admiral Zheng-He
    3.Wielki Mur Chinski

James L. Stanfield.- kolejny etetowy NG-owiec, najciekawsze prace(ocena subiektywna)
    1. Imperium Gengis-Khana
    2. Turcja Sulejmana Wspanialego
    3. Droga Portugalczykow do Indii

Duzo w ich pracach etnografii a efekt "ozywiania historii" uzyskany dzieki ludziom, ich obyczajom i twarzom, ktore dzialaja na wyobraznie a w ktorych doszukac sie mozna lacznosci z zamierzchlymi czasami. dzieki Temu architektura slynnych miast czy znane widoki nabieraja zycia....

Ma ktos inne przyklady, jakies tematy godne nasladowania, albumy z ktorych plynie nauka?
    Sprzet: Canon 5D i 3, AF 17-40 f.4, AF 24-105 f.4 IS, AF 200 f.2,8, Speedlight 550.

Uprawnienia umieszczania postów