Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: [More86] Krajobrazy, pejzaże

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar sh4de

Domyślnie

Widzę, że nikt nie komentuje ja się podejmę.

Nie odbierz mnie źle. Bo nie jestem osobą, która się czepia jakiś szczegółów technicznych. Ja zawsze jak oceniam zdjęcia staram się spojrzeć najpierw na to jakie wrażenie wywiera na mnie zdjęcie, nie zwracając uwagi na jakieś krzywe horyzonty, przepalenia, niedoświetlenia czy też złe kadrowanie, które zawsze na tym forum są wytykane przez osoby doświadczone (i mają racje) ale ja mam inne podejście, dla mnie ważne jest to minimum techniczne(chociażby ostrość zdjęcia) a najważniejsza jest "siła" zdjęcia

Niestety.
    Jak dla mnie wszystkie przedstawione zdjęcia są bardzo,bardzo słabe. I żadne mi się nie podoba.

zdjęcie 1
    -brak pomysłu, co chciałeś pokazać? rozumiem, niebo, wieża?
    nie ma ani w tym niebie ujmujących kolorów, ani nic ciekawego na tym zdjęciu się nie dzieje. Wygląda jak przypadkowo pstryknięta fotka.

zdjęcie 2
    -nie wiem za sprawą czego, ale zdjęcie jak dla mnie trochę jest nie ostre. Oczy mnie bolą jak patrze na te drzewa, po lewej.
    Rozumiem, że chciałeś pokazać zamarznięte jezioro, pomysł okej, ale źle wykadrowałeś, uciąłeś dół "szuwary" mogłeś przestawić, to jezioro pod jakimś ciekawym kątem, nie pasuje też ta gałąź w górnym rogu, tak się nie powinno zostawiać.
    Taka jest moja opinia. Jak możesz dodaj jeszcze kilka fotografii, które uważasz za lepsze. Może tam będzie coś ciekawego.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez sh4de ; 13-01-2009 o 00:54
    450d | 10-22mm | 55-250mm

Uprawnienia umieszczania postów