Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: doostrzanie

Coś już napisał Awatar kristof77
    Miasto
    Budapest/W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Nie.Nie każdy.Są równiez obiektywy Zoom które nie zmieniaja ostrości przy zmianie ogniskowej.Pozdrawiam :smile:
    Krąży jakaś nieoficjalna lista szkieł które jednak są parfokalne. Głównie są to zoomy klasy L o stałym świetle i z pierścieniem ostrości z przodu.

Lista jest tu
    Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.

lupi
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich!
    Wcześniej nie przejmowałem się za specjalnie ostrością bo było nienajgorzej miałem sigme 18-50/2.8, no ale zawsze może być lepiej.
    Zakupiłem Canona 24-70 i po testach takich sklepowych wszystko było w porządku.
    No ale wszystkie te testy były w małym ponieszczeniu.
    Mam 400D i chciałem po pewnym czasie dokupić coś lepszego, ale jakoś tak powoli ten canon mnie denerwuje czytając o problemach i o serwisowaniu tej marki.

Mam taki problem.
    Jak robie fotke na ogniskowej 70/2.8 niezależnie jak jest odległość fotki są ostre i nie ma do czego sie przyczepić. Jak robie na 24 jest nieostro i im dalej tym gorzej nawet o kilka metrów do tyłu ostrzy.
    Ale jak nacisne migawke do połowy na 70 i niepuszczając oddale na 24 i nacisne do końca (zrobie fotke) to wtedy zdjęcie jest ostre.
    Może macie jakieś sposoby jak to wyregulować.
    I czy pierścień odległości powinien się ruszać podczas zmiany ogniskowej.
    Bo u mnie się porusza, a wydaje mi się że jeżeli jest np 3m to tak powinien się ustawić niezależnie czy to będzie 24 czy 70mm.

Poradźcie coś bo już nie wiem co z tym zrobić

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów