3:1
właśnie ten AF jest dosyć ważny musi być szybki i precyzyjny. a o czy on ma 9 czy 6 to dla mnie nie ważne bo i tak korzystam z centralnego jeszcze czekam na wasze opinie może jakieś wady się jeszcze znajdą .
3:1
właśnie ten AF jest dosyć ważny musi być szybki i precyzyjny. a o czy on ma 9 czy 6 to dla mnie nie ważne bo i tak korzystam z centralnego jeszcze czekam na wasze opinie może jakieś wady się jeszcze znajdą .
EOS 20D Canon Ultrasonic 28-105 f3,5-4,5.Canon
Zdecydowanie 400d (każdy chwali swoje).
ja mam 1000d i nie narzekam. w podsumowaniu na optyczne jest napisane że po wyjściu 1000d należy się zastanowić czy kupno 450d jest opłacalne, więc myśle że przy 400d sprawa jest jasna![]()
Jako właściel 400D powiem, że 400dAF jest szybszy/skuteczniejszy od tego z 1000d, nie chodzi tu tylko o liczbę pól jak ktoś wcześniej pisał.
Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200
W 1000D chyba nie można uzywć pilota do robienia fotek.
Jeżeli jest jak koledzy piszą - z af, to bierz 400D. Sam mam i jestem z niego bardzo zadowolony po roku użytkowania.
Pierwsze to Slider troszkę mam wrażenie, że błądzisz, żaden punkt AF nie jest nieistotny, każdy jest do wykorzystania i tyle.
Jeśli wybór między tymi dwoma to ja bym brał 400D, ponoć lepiej wykonana :-)
No i mam pytanie do autora wątku, ze stoki w podpisie trafiłem na Twoją stronę i dowiaduję się, że zajmujesz się fotografią zawodową, to ja wogóle się zastanawiam dlazego wybierasz między tymi dwoma korpusami, tu co najmniej dwucyfrowy się kłaniał i do tego jakieś szkło normalne, a nie jeszcze kupić trzycyfrowego z kitem. Rozumiem jeśli miałbyś tego używać jako korpusu głównie to wykorzystywania na wycieczkach/przyjęciach rodzinnych/hobbystycznie ale jeśli bierzesz kasę za zdjęcia to można zainwestować i mieć wygodę z używania sprzętu i posiadać bardziej pewny sprzęt. Chyba, że robisz to hobbystycznie dla przyjaciół. Taka moja opinia.
400 d i będzie git
wg mnie AF jest ważniejszy niż LV, dlatego 400d
trzba było w wątku ankietę puścić.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...