Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Canon 400D plus Canon 50 1.8

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jar14 Zobacz posta
    podepnę się pod wątek ja mam pancolar z adapterem bez potwierdzenia ostrości i powiem szczerze mam czasem problem z nastawieniem ostrości, warto kupić adapter z potwierdzeniem ostrości jak to się sprawdza daje rade.
    Warto, będzie dużo łatwiej, szybciej itd. -jednym słowem polecam !

Tylko może być problem z ... nadążeniem za dzieckiem :wink:
    Ja pomimo posiadania fajnych manualnych szkieł portretowych kupiłam 50/1,8, a i tak czasami AF nie nadąża za małymi ludzikami :wink:
    Więc szkło manualne jako drugie - tak.
    Zamiast - dla mnie dyskusyjne...

Cytat Zamieszczone przez Agressiva Zobacz posta
    Jako fotograf-amator-hobbysta nie mogę polecić szkła Canon 50mm f1.8 Prawdę mówiąc za dużo o nim złych rzeczy się naczytałam (w większości na zagranicznych serwisach), Mój Mąż dla własnego spokoju zakupił Canona 50mm f1.4 - dzięki tej jasności sliczne fotki wychodzą. A ja zainwestowałam w Sigme 50mm f2.8 DG Macro - najczęściej fotografuję przyrodę na terenówkach, poza tym do portretów także fajnie to szkło pasuje.
    Tak czy inaczej poleciłabym poczekać nieco dłużej, przyoszczędzić i kupić dobry obiektyw
    Też się naczytałam... i jednak kupiłam (dzięki Tovers !) i nie żałuję.
    Ja nie radzę czekać - akurat w tym przypadku. Zanim kupisz lepsze szkło (jeśli to potrwa np. pół roku) stracisz wiele okazji do zrobienia fajnych zdjęć. Dzieci rosną i zmieniają się baaardzo szybko, szybciej niż nam się wydaje.

A straconych okazji nikt Ci nie wróci...
    Warto o tym pomyśleć.
    Ostatnio edytowane przez Selena ; 13-01-2009 o 10:11

Uprawnienia umieszczania postów