witam,
dużo pjawiło się testów d50 i 350d z Kitami i wyszło na to, że ostrzejszy jest obiektyw nikona (nie podaje linków, ale mogę), ma co prawda większe abberacje, ale nie dokłuczają mi one tak mocno, jak brak ostrości...
Chcę kupić 350d w cenie poniżej ceny nikona d70 z KITenm (czyli ok 3800zł) ale z takim obiektywem, żeby ostrość zdjęc była co najmniej tak dobra jak w KIT d50.
Co proponujecie za obiektyw? jeśli nie ma szans na jakiś wymiennik ostrzejszy od Kita d50 w łącznej cenie niewiele wyższej od d50+KIT, to ile minimalnie musiałbym wydać i na jakie szkło?
Narazie wypada mi na nikona (chodzi o to ze generalnie w canona trzeba będzie wiecej dokladac, zeby osiagnac ten sam wynik co w nikonie ;-( ) , bo obawiam się ze do canona trzeba duzo doplacić na dobry obiektyw, a na początek i tak mogę kupić sprzęt niewiele odstający ceną od KITOWCA - i tak jak mówiłem, skoro ostrość i abberacje zależą głównie od optyki, to obaj producenci napewno mają dore obiektywy i w przyszłości sobie jakis dokupie, teraz mam na KITowca d50 lub 350d ewentualnie 350d z jakims wymiennikiem, tylko nie z kosmiczna ceną.