3 świetna!
emocje są. kolory tez ok. 5 widziałabym poziomo.
dla mnie wąsko jak na reporterkę...
Też się na reporterce nie znam, ale szału nia ma..krynolina dobrze mówi, że za wąsko. Przydaloby się parę szerokich ujęć, żeby zobaczyć skale przedsiemwziecia. Poza tym niektóre może wyglądałyby lepiej w B&W..?
Póki co dla mnie najlepsza wydaje się #8
Pozdrawiam
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Mnie się niestety tylko jeden komentarz nasuwa, i to nie dotyczący strony fotograficznej: jakoś dziwnie nikt nie demonstrował, jak od kilku lat bandyci strzelali rakietami w Izrael... I wcześniej, jak wysadzali autobusy i kawiarnie w powietrz - to też oburzomych tłumów nie widziałem. Hipokryzja. :-(
Amator, po prostu amator*
*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb
Tak naprawdę to te demonstracje są dosyć przypadkowe. Zbierają się tam wszystkie grupy polityczne, nie które nie związane w żaden sposób z Izraelem bądź Gazą. Byli komuniśći, anarchiści, żydzi, arabowie. Ja przez większość drogi starałem się trzymać blisko arabów bo to oni byli najbardziej wylewni emocjonalnie.
Przepychanki z policją zaczeły się po oficjalnej demonstracji, ja niestety nie miałem czasu żeby zostać.
Dzieki.
Chciałem 5 strzelić poziomo ale po chwili opuścił ręce. Co do wąskości to faktycznie mogłem bliżej podejść.
Napewno jeszcze będą jakieś demonstracje i tym razem napewno będę robił szersze![]()
Też mysłałem o B&W ale po przetestowaniu kilku nie przekonała mnie ta technika w przypadku tych zdjęć.
Też tak myślałem, ale wolałem nie wypowiadać się na ten temat podczas demonstracji![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Ja myślałem że chodziło o to żeby podejść blisko i rozciągnać zdjęcie szerokim kątem. Coś w tym stylu
Popróbuję jeszcze i jeżeli coś mi wyjdzie to pokażę![]()
przed następną próbą poczytaj sobie trochę o zasadach fotoreportażu.
Ze mnie żaden autorytet ale mnie się Twoja praca nie podoba.
brakuje w niej opowiadania i puenty nic nie wiem z tych zdjęć po co i na co Ci ludzie tam krzyczeli
no może poza zdjęciem nr 6.
jedna z zasad to: ogół, szczegół i przebitka.
U ciebie są same szczegóły ale i też nie do końca nie ma np foty wyeksponowanego transparentu jako głownego motywu z którego można by dowiedzieć się o co tam ten wrzask
Brak umiejscowienia gdzie się to dzieje, na jakiej ulicy.
Koniecznie szerzej czyli szerszy kąt i dalej od obiektu.
Ja nie twierdzę, żę to proste zadanie ale jeśli ma być dobrze nie może być łatwo ;-)
pozdrawiam