Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Zaawansowany obiektyw Sony G Lens.

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sitek Zobacz posta
    Ale to są przecież kamery amatorskie tylko trochę droższe (Fajne słowo - flagowe:-D), ....więc i optyką bym się tu nie podniecał

A dobra optyka w Sony to była w "VarioSonnar T*".
    Jeśli to stwierdzenie to brak konsekwencji - obiektyw w HDR-XR200VE to właśnie Carl Zeiss Vario-Sonnar T* a w/g moich obliczeń ten model z amatorskiej flagowej czołówki jest na trzecim miejscu.
    ... aha, a z tym wychwalaniem Canonowskich kamer z tej półki cenowej to też trzeba ostrożnie
    Ostatnio edytowane przez stratus ; 15-03-2009 o 21:36

Coś już napisał Awatar sitek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stratus Zobacz posta
    Jeśli to stwierdzenie to brak konsekwencji - obiektyw w HDR-XR200VE to właśnie Carl Zeiss Vario-Sonnar T* a w/g moich obliczeń ten model z amatorskiej flagowej czołówki jest na trzecim miejscu.
    ... aha, a z tym wychwalaniem Canonowskich kamer z tej półki cenowej to też trzeba ostrożnie
    Ok nie doczytałem??: kiedyś ta optyka naprawdę była świetna, jak jest teraz to się okaże jak trochę tych kamer się sprzeda.
    Nie wychwalam kamer Canonowskich, tylko mówię, że są lepsze niż Sony, które zakończyło robić swoje sprzęty w chwili PC330 i PC350, ale z drugiej strony tamte kamery kosztowały w dniu premiery 8500zł. Klient chce taniej to ma, ale niekoniecznie kosztem spadku cen technologii, ale jakości i okrajania z wielu potrzebnych niektórym fuknkcji.
    Uwierz mi, że kamery o których wspomniałem powyżej cały czas nagrywają lepiej (jeśli ktoś ma w pełni sprawną, a były one naprawdę dobrze wykonane) niż niektóre HD.
    Nieważne jaki masz sprzęt, tylko czy potrafisz go właściwie wykorzystać!
    www.fotografialodz.com

Uprawnienia umieszczania postów