Bierzecie udział?
więcej tutaj
Bierzecie udział?
więcej tutaj
Monika
350D, eos300
No. I zolte paski wygrac mozna...
Idzie Panie nowe....
Spora grupka Forumowiczów nie ma raczej czego tam szukać,
bo regulamin konkursu zabrania przysyłania obrabianych zdjęć
i do tego zgody fotografowanych trzeba załączyć
a jest tu kilka Osobników, którzy bardziej grafikami komputerowymi są,
niźli fotografikami,
albo wolą ustrzelić kogoś długim tele z zaskoczenia,
zamiast umiejętnie wykorzystać moment i krótkie szkiełko...
![]()
Fragment regulaminu:
"Zezwala się, ze względu na cechy formatu cyfrowego, na retusz fotografii, pod warunkiem, że będzie on polegał na zastosowaniu korekty globalnej, która polepsza jakość (np. nasycenie, kontrast). Nie zezwala się natomiast na stosowanie zabiegów selektywnych w celu dodawania lub odejmowania elementów, łączenia kilku fotografii lub zmiany jej oryginalnej kompozycji."
Pozdrawiam
Bartek K.
hmmm, ale ja nie pytałam, czy wszyscy bierzecie udział...Zamieszczone przez Kubek
dlaczego nie wypowiesz się za siebie?
Monika
350D, eos300
Ilez cynizmu, sarkazmu i arogancji... ale to pobudza do dyskusji... ale czy to jest godne pochwaly?Zamieszczone przez Kubek
Ale wielki + za stosowana skladnie zdan - bardzo lubie tak skonstruowane wypowiedzii mowie to zupelnie powaznie.
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
Uderz w stół a nożyce się odezwą...
Bartku K.
między innymi właśnie ten fragment miałem na myśli pisząc o obróbce zdjęć,
bo przypomniały mi się wywody niektórych tu zebranych (na tym formum znaczy), którzy opisywali i prezentowali, jak swoje przeciętne zdjęcie potrafią przerobić na całkiem przyzwoitą fotkę...
Woman
osobiście nie mam zamiaru brać udziału w tym konkursie,
bowiem zapewne i tak bym nie wygrał...
Eternus
słowa moje uszczypliwe, nie były kierowane do ogółu, a jedynie do wąskiego grona, więc nie bierz ich koniecznie do siebie!
A kto jest bez winy, niechaj pierwszy rzuci kamieniem...![]()
No cóż.. na takie dictum pozostaje jedynie spytać: pokaż swoje.Zamieszczone przez Kubek
Też nie biorę udziału w takich konkursach, po tym jak kiedyś wziąłem udział w jednym takimKonkurs dotyczył "pięknych miejsc" na wakacjach. Wyłałem moim zdaniem fajną fotkę z Santorini. Nie liczyłem na główną nagrodę, ale było też innych 10 nagród dobrych oraz 300 fajnych koszulek do wygrania. Oczywiście nie wygrałem nawet koszulki, a główną nagrodę wygrało zdjęcie, na którym była jakaś pani w skafandrze i pokazywała OK ręką pod wodą. Jak to zobaczyłem, to myślałem, że padnę ze śmiechu i ze smutku, że taka fotografia, którą mógłbym na basenie pstryknąć wygrywa
![]()
Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...