Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 89

Wątek: Krotnosc zoomu obiektywu - jak to gryzc.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominikb Zobacz posta
    sony H1
    czyli nie trafiłem z modelem, ale ekwiwalent (eqv.36-432mm) odgadłem w 100% :-)

teraz ważna dla Ciebie informacja: aby zachować takie jak w H1 kąty widzenia ("przybliżenie") obiektyw do 40D powinien posiadać zakres ogniskowych 22-270mm.

zatem 200mm to będzie troche mało i jak już pisałem, powinieneś patrzeć na obiektywy do 300mm. (ewentualnie telekonwerter x1.4 do 70-200mm)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał

Domyślnie

Dziękuje za info. Przemyslę sprawę... choć pewnie wszystko będzie zależeć od możliwości finansowych więc zdecyduje sie na wspomniany wcześnie obiektyw 70-200mm. Trudno.
    Czy mógł bym jeszcze prosić o wyjaśnienie, czy do wspomnianej lustrzanki i teleobiektywu potrzebny będzie extender? Przed chwilą natknąłem się na takowy w internecie...

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziękuje za info. Przemyslę sprawę... choć pewnie wszystko będzie zależeć od możliwości finansowych więc zdecyduje sie na wspomniany wcześnie obiektyw 70-200mm. Trudno.
    Czy mógł bym jeszcze prosić o wyjaśnienie, czy do wspomnianej lustrzanki i teleobiektywu potrzebny będzie extender? Przed chwilą natknąłem się na takowy w internecie...
    Jak Ci będzie potrzebny to sobie dokupisz. tylko kup x1,4 a nie x2.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

ja jestem cierpliwy, ale jeszcze trochę a stracę cierpliwość...

Zacznij czytać odpowiedzi na swoje pytania!!
    post wyzej właśnie napisałem Ci, że mozesz pomysleć o TC x1.4

jak tak dalej pójdzie, to za chwilę dam Ci bana na 24h, abyś mógł spokojnie przetrawić otrzymane informacje.
    Pozdrowienia, Tomek

Coś już napisał

Domyślnie

Dziękuje jeszcze raz za wskazówki. Wieczorem na spokojnie jeszcze raz zapoznam się z Waszymi podpowiedziami

Domyślnie

Dziękuje jeszcze raz za wskazówki. Wieczorem na spokojnie jeszcze raz zapoznam się z Waszymi podpowiedziami
    http://www.fotografuj.pl/Article/Pol..._aparatu/id/69
    http://www.fotografuj.pl/Article/Wsp...niskowej/id/32

miłego wieczoru :-)
    Pozdrowienia, Tomek

Coś już napisał

Domyślnie

Myślę sobie, że choć obiektywem 70-200mm nie przybliżę rewelacyjnie np zwierząt to przecież wybrany "obiekt" mogę odrobinę wykadrować na komputerze powiększając go prawda? Chyba na jakości zbytnio nie straci? (często wywołuję swoje fotki w labolatorium)

Coś już napisał

Domyślnie

Rozważam również zakup obiektywu Sigma APO 120-400mm f/4.5-5.6 DG OS HSM. Czy ten obiektyw jest uniwersalny(współpraca z canonem 40d)? Czy obiektywy różnią się mocowaniem w zależności od aparatu z którym maja współpracować?

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Rozważam również zakup obiektywu Sigma APO 120-400mm f/4.5-5.6 DG OS HSM. Czy ten obiektyw jest uniwersalny(współpraca z canonem 40d)? Czy obiektywy różnią się mocowaniem w zależności od aparatu z którym maja współpracować?
    Producenci niezależni (Sigma, Tokina czy Tamron) produkują obiektywy w różnych wersjach bagnetów. Kupując Sigme 120-400 z mocowaniem (bagnetem) Canona, nie podepniesz jej do żadnego Nikona, Olympusa czy Alfy. Jeśli chodzi natomiast o sam system Canona to istnieją dwa współczesne (pomijam FD etc.) bagnety: EF i EF-s. EF podepniesz zarówno do aparatów z matrycą APS-C (450D, 40D itd.) jak i do pełnoklatkowych body (5D, 1D, 1Ds...). EF-s są dedykowane tylko i wyłącznie do aparatów z cropem (matryca APS-C). U producentów niezależnych oznaczenia EF i EF-s mają swoje odpowiedniki (Sigma: DG = EF, DC = EF-s).

P.S.
    istnieją chyba przejściówki Nikon>EOS i odwrotnie (albo i nie odwrotnie ) ale w takim wypadku nie działa w obiektywie AF. Dobrze mówię?
    Ostatnio edytowane przez talarczyk ; 04-10-2008 o 15:12

Coś już napisał

Domyślnie

Więc jak będe zamawiać tę Sigmę to mam powiedzieć, ze będzie używana z canonem? Zamierzam zamowic przez internet. Co będzie jesli wyslą mi niewlasciwy obiektyw?

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów