Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Starsze wersje tele vs. wersje z IS

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Jak zwykle zakładasz co by było gdyby jak bym miał podchodzić tak do tematu nigdy bym nic nie kupił Lepiej się zabrać za focenie a nie gdybać

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Dzwoniłem specjalnie do serwisu Canona z tym zapytaniem (trwałość silników USM). Serwisant powiedział że nie ma żadnej reguły - silnik USM może sie zepsuć zarówno w mało używanym, nowym obiektywie jak i obiektywie kilkunastoletnim. A tak w ogóle to psuja sie rzadko.
    Ja sie tym nie przejmuje tylko fotografuje - zepsuje sie całkiem, pójde do sklepu i kupie nowy obiektyw na znowu długie lata.

Kosmo, masz okazje to kup ten obiektyw i ciesz sie z niesamowitej jego ostrości i szybkości AF:-D
    Ostatnio edytowane przez pawelloon ; 16-01-2009 o 19:27

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Jestem takiego zdania jak Ty Tak samo było jak kupowałem 400/5.6 Obiektyw ma już kilka lat i kilku włascicieli (w tym jednego z lepszych polskich fotografów przyrody) i swoje przeszedł Jest jednak w doskanałym stanie i nic nei wskazuje na to żeby było inaczej

Mam okazję ale kurcze funt tak skoczył ,ze przez tydzień straciłem już 800zł Wiem, że cena 7500 to nie dużo, ale kurcze ten kurs :-(

Dam sobie do myslenia i wstrzymam sie jeszcze kilka dni Musze się sporo zapożyczyć, ale chyba go kupię choc przyznam że jak dzis podpięłem 400-kę do 40D było duuuużo szybciej niż z 20D
    Jutro jadę na myszaki zobacze jak się sprawdzi w akcji

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelloon Zobacz posta
    Dzwoniłem specjalnie do serwisu Canona z tym zapytaniem (trwałość silników USM). Serwisant powiedział że nie ma żadnej reguły - silnik USM może sie zepsuć zarówno w mało używanym, nowym obiektywie jak i obiektywie kilkunastoletnim. A tak w ogóle to psuja sie rzadko.
    Ja sie tym nie przejmuje tylko fotografuje - zepsuje sie całkiem, pójde do sklepu i kupie nowy obiektyw na znowu długie lata.

Kosmo, masz okazje to kup ten obiektyw i ciesz sie z niesamowitej jego ostrości i szybkości AF:-D
    Widzisz -a jednak się psują . Nie mówie że 300 2,8 za 7000 nie oplaca sie kupić, ale trzeba być świadomym, że możesz być jej ostatnim właścicielem z powodu braku możliwości naprawy. Oczywiście częściową rekompensatą za to ryzyko jest niższa cena ( i jak wielu twierdzi lepsza jakość obrazu. Co do szybkości AF to sie niestety nie zgodze i nie jest to tylko moja opinia - poczytaj na www.foto-ptaki.pl nowe wersje są zdecydowanie szybsze od starych)

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Jak zwykle zakładasz co by było gdyby jak bym miał podchodzić tak do tematu nigdy bym nic nie kupił Lepiej się zabrać za focenie a nie gdybać
    Hej, hej wcale tak nie robie. Osobiście przez dwa lata mialem 600 4,0L za którą zapąłciłem o 70% wiecej niż Ty planujesz za 300. Sprzedałem ją ale nie z powodu tego że bałem sie o awarie ( choc od czasu do czasu chodziły mi takie myśli po głowie ) ale dlatego, że użytecznośc tego kolosa bez stabilizacji była mocno ograniczona. Co do szybkości AF to ja z nia na 40D nie miałem zauważalnych problemów ale byłem i jestem świadomy, że jak ktoś szuka naprawde szybkiego AF to jednak nowe wersje będą lepszym wyborem.

Zresztą pytałeś to chciałem pomóc opisując po części moje doświadczenia.
    To twoja kasa, twoja decyzja jedno co moge ci powiedzieć od razu, z jakości obrazu bedziesz zachwycony niezaleznie od innych włąsciwości tego szkła .

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów