Raz otrzymałem z fotojokera negatyw którego maska była zielona. To był jak dla mnie wystarczający objaw skopanego wołania.
Robiłeś odbitki na maszynie analogowej czy cyfrowej?
Raz otrzymałem z fotojokera negatyw którego maska była zielona. To był jak dla mnie wystarczający objaw skopanego wołania.
Robiłeś odbitki na maszynie analogowej czy cyfrowej?
odbitki były robione na cyfrowym labie (noritsu). Zdenerwowany zastanym efektem udałem się do labu fuji i tam na frontierze wyciągnięto mi odbitki w bardziej "rzeczywisty" odcień, ale właśnie - laboludek tam siedzący trochę musiał jeździć suwakami. Sama maska filmu raczej nie odbiegała od tych wcześniejszych, na pewno nie była zielona
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no - ziarno przy ISO 200 może IMO oznaczać niedowołanie negatywu, albo błędy ekspozycji przy wyzwalaniu migawki. A tych potocznych sądów o tym, że fuji leci w zieleń, kodak w żółć etc. powoli mam dosyćNegatyw, który mam na uwadze nie był pierwszym wołanym przez mnie negatywem fuji ( a raczej, jak wynika z mojej ewidencji jakimś 120 - tym) i mam już raczej jakąś skalę porównawczą. A swoją drogą widziałem już odbitki z Kodaka, które wręcz biły zielenią po oczach. Więc tonacja barwna konkretnego producenta - tonacją, a ewidentne "zafarby" - zafarbami
Ostatnio edytowane przez Krismar72 ; 09-01-2009 o 13:36 Powód: Automerged Doublepost