Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Radiowy pilot i wyzwalacz lamp w jednym !!

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

sorki za mały OT, ale jeszcze jedno pytanie: jak założę lampę (430EX) na taką kostkę: http://www.allegro.pl/item534925101_...t_paragon.html
    i do niej podłączę taki kabel: http://www.allegro.pl/item534925458_..._pc_dl_5m.html
    i koniec tego kabla (jack 2,5) podłącze do gniazda w aparacie (400D), to będę mógł się cieszyć zdalnym wyzwalaniem lampy?
    Podpisy kłamią

Coś już napisał

Domyślnie

400D nie ma gniazda synchro z lampami, ma gniazdo do podłączenia zewnętrznego wyzwalacza. Musiałbyś założyć na 400d stopkę ze złączem PC, na lampę też taką stopkę (tą,którą pokazałeś u góry) i połączyć to kablem synchro pc<->pc. Ja też stoję przed takim 'problemem' i chyba wybiorę pt04.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

wiedziałem że coś tu nie gra :P

w takim razie chyba bardziej opłaca się wyzwalanie radiowe (niewiele wyższa cena, a brak kabla to duży plus)
    Podpisy kłamią

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKozzy Zobacz posta
    Bardzo proszę zignorować mój ostatni post. WSZYSTKO DZIAŁA PERFECT. Okazało się, że miałem lampę w trybie slave, stąd nie chciała zadziałać.
    PS
    Jak można usunąć swój post z forum?
    Cześć,

Mam pytanie czy możesz przy pomocy starto uzyskać następującą funkcjonalność.

Odbiornik łączysz dostarczonym kabelkiem z odpowiednim gniazdem w aparacie (wiem że to oczywiste), do sanek odbiornika podłączasz lampę błyskową i wyzwalasz komplet (migawka i lampa ) zdalnie pilotem?

Domyślnie

a po co tak kombinowac skoro lampe mozna normalnie zalozyc na body, a odbiornik niech sobie zwisa z boku aparatu na kabelku

no chyba, ze chodzi Ci o odsuniecie lampy od body, ale nie wiem czy to ma w ogole jakikolwiek sens skoro ten kabelek ma ~10cm ...
    Pozdrawiam
    Adam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów