Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: W jakim formacie zapisujecie RAW-y po "wywołaniu" ?

Mieszany widok

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish
    No właśnie nie wiem dlaczego gdy używam polecenia 'zapisz jako..' nie mam na liście formatu jpg i dlatego zadałem takie pytanie
    Przeciez ci napisalem czemu, Vitez tez niemal jak echo powtorzyl - wywolujesz RAWa w trybie 16bit.Jesli chcesz go zapisac jako JPG, musisz zmienic kolor na 8bit.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Przeciez ci napisalem czemu, Vitez tez niemal jak echo powtorzyl - wywolujesz RAWa w trybie 16bit.Jesli chcesz go zapisac jako JPG, musisz zmienic kolor na 8bit.
    Swoją drogą, taki np. Gimp potrafi tą konwersję zrobić w locie - gdy np. zapisujemy GIF z obrazu RGB (RGB->indexed) albo JPEG z obrazu multi-layer (flatten image). Grzecznie się pyta, uprzedza, że ta konwersja to "tylko na chwilę" i nie ma problema.

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    O rany.... od razu nerwy....
    Już sprawdziłem - to o to chodziło.
    Dzięki i take it easy!

Cytat Zamieszczone przez krasnalek
    Jest jeszcze jedna możliwości - wprowadzileś warstwy i wówczas PS domyślnie chce zapisać w psd (swoim wewnętrznym formacie z zachowanie warstw, ścieżek odcinania, efektów, itp.)
    nie pracowałem na warstwach więc ta opcja nie wchodziła w rachubę, ale dzięki.

Pozdrawiam
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Uprawnienia umieszczania postów