stofen nakladki dedyowane trxeba przy zakupie podac nazwe i symbol lampy!
dostalem dzisiaj softboxa jutro go przetestuje na DNIACH MORZA!
stofen nakladki dedyowane trxeba przy zakupie podac nazwe i symbol lampy!
dostalem dzisiaj softboxa jutro go przetestuje na DNIACH MORZA!
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
dła tych, co fundusze wolą na inny cel przeznaczyć, a lubią pomajsterkować
http://www.fotoamator.szm.sk/Warszta...modulatoes.htm
[fotolog] faj3r.blogspot.com
[galeria] www.tgf.art.pl
----
EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC
bardzo ciekawa stronka!
- ni tylko brac sie do roboty, ciekaw jestem czy na rynku dostepne sa takie ala plastikowe sztywne folie z ktorych wykonne sa rozpraszacze!![]()
Ja kiedyś do swojej 380EX zrobiłem softboxa z czarnego kartonu z okienkiem w które wstawiłem 4 warstwy kalki technicznej. Działą znakomicie, prawie nic nie kosztuje - tylko godzinkę pracy.
Używałem softboxu lumiquest`a razem z blendą... po prostu cud miódTylko jest potrzebna druga osoba do trzymania blendy.
A blende to zrobilem z koca ratunkowego i kawałka krtonu... 30 minut roboty![]()
a ja pomyślałem o płycie, jaką montuje się za grzejnikami. Depron (rodzaj styropianu) + folia aluminiowa, lekka konstrukcja, w miarę możliwości sztywna. Kilka płyt jakieś 60x60 cm za chyba 15 PLN. Pzygotowanie = czas dojazdu do sklepu budowlanegoZamieszczone przez Rudi
już 10D
+ stary Canon 500N
trochę innych dodatków i kilka zabytków (Ami66, Kijew 19...)
no pomyslowy Dobromil, tylko zeby jeszcze ten pomysl sie sprawdzil w praktyce!a ja pomyślałem o płycie, jaką montuje się za grzejnikami. Depron (rodzaj styropianu) + folia aluminiowa, lekka konstrukcja, w miarę możliwości sztywna. Kilka płyt jakieś 60x60 cm za chyba 15 PLN. Pzygotowanie = czas dojazdu do sklepu budowlanego
Moze cos takiego widziales? BetterBeamer autorstwa znanego i cenionego fotografa ptaków Arthura Morrisa. Jednak mozna go uzywac tylko przy ogniskowych > 300mm no i glównie do wildlife fotografii, choc rowniez wszedzie tam gdzie chcemy zwiekszyc zasieg i sile blysku.Zamieszczone przez DariuszM
Moose Peterson z nakladka Better Beamer
A jak jest z Cinch Strap?Zamieszczone przez Vitez
Ten pasek też przykleja się do lampy czy zaciska wokół lampy a dopiero do niego przykleja się odbłyśniki?
40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
---------------------
Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.
Zaciska sie w okol lampy.Zamieszczone przez Dorn