Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Czy zmienić canona 300d na nikon pentax

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tylko zastanów się czy chcesz pracować na dwóch systemach na raz. Bo to chyba dobrym rozwiązaniem nie jest... A na pewno jest kosztownym.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarny1978 Zobacz posta
    pytanie teraz jest taki czy Pentax lub nikon a może jeszcze jednego canona powiedzmy 400D
    No oczywiście że tak.. Skoro tamten się zużył, to wymieniasz go na nowy i nie eksperymentuj. Cięzko jest pracować na dwóch systemach naraz. Jak w jednej rece bedziesz miał Canona a w drugiej Nikona to po 5 minutach zaznajamiania się z klawiszologią, którymś z nich rzucisz o ziemię..:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

chodzi o to że 300 już jest mocno wyeksploatowana ja już prawie 97 tyś fotek zrobiłem lada moment padnie już ledwo zipie pentax ma stabilizacje to jest jego plusem zato nikon D70 jest wytrzymały na taką dużą ilość zdjęć.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    pytanie teraz jest taki czy Pentax lub nikon a może jeszcze jednego canona powiedzmy 400D sam już nie wiem różne opinie słyszałem pewne zdanie mam ale potrzebuje się upewnić
    to padnie... co sie martwisz, co ma byc to bedzie i nie krakaj
    Zamiana 300D na np. D70 to imho ta sama polka... Stabilizacja w pentaxie... Jak zarobisz na tym za czym latasz z tymi puchami, to kupisz szklo IS i bedziesz naprawde happy Ja zamienilem na 40D i jest OK. Za duzo dumasz

Domyślnie

a jak się ma 40D dobra to puszka ?? Jest ona godna polecenia.??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cena nie jest za wielka 40D zaczynają od1459 zł za body tylko czy dobry??
    Ostatnio edytowane przez czarny1978 ; 06-01-2009 o 23:34 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 20D Canon Ultrasonic 28-105 f3,5-4,5.Canon

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

uwazam, ze dobra - nie narzekam - zbieram na szkŁa

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za wypowiedzi jeszcze się zastanowię wszystkie za i przeciw ,podsumowując to faktycznie lepiej pozostać przy canonie i szkła mam lampkę też co prawda babcie ale jest jeszcze jedno ale "ciekawość" jak się pracuje na innych puszkach.

Pozdrawiam
    EOS 20D Canon Ultrasonic 28-105 f3,5-4,5.Canon

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

..ale jest jeszcze jedno ale "ciekawość" jak się pracuje na innych puszkach.
    Tą ciekawość zaspokaja się, pożyczając puszki od znajomych:wink:

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Amok
    ...a 350 to jak dla mnie to ma za wiele szumu...
    I w związku z tym szumem chcesz kupić Pentaxa lub Nikona, oba z matrycą Sony CCD 6MPx, która nie ma ISO 100 a przy ISO 800 zamiast zdjęcia generuje pstrokatą papkę ?
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów