Ale nie zapominajmy o cmentarzu żydowskim, też bym bardzo chciała tam kiedyś pójść![]()
Canon EOS 1000D EF-S 18 - 55 mm Kit + EF 55 - 200 mm f/4.5-5.6 II USM
Witajcie .
Jeżeli już raz ktoś był na tym cmentarzu to trudno zapomnieć. Prowadzę tam wszystkich moich gości spoza Łodzi i wiem, ze im przysłowiowa szczęka opadnie. Byłem o wszystkich porach - każda dobra. Jak uporządkują to myślę, że czar pryśnie. Z fotografowaniem nie ma problemu.
I ja tak na zachętę.
Pozdrawiam
Michał
MIT - fotka piękna tylko
jak ktoś zauważył , autentycznie dzisiejsza aura nie będzie sprzyjać do zrobienia takich ładnych,cmentarze chyba chwilowo odpadają ,tak mi sie przynajmniej zdaje,własnych pomysłów nie mam na plener jak coś podrzucicie fajnego to idę obojętnie kiedy.A może Lublinek.....
Ostatnio edytowane przez analogforever ; 04-02-2009 o 20:32
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
ja 21 odpadam bo się szykuję na plener Lustrzanki jeśli wszystko wypadnie zgodnie z planem
A tam do tego muzeum MPK to można w tygodniu tez isc![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
jeszcze przyszedł mi do głowy:
jedyny w Polsce skansen miejskiej architektury drewnianej przy Centralnym Muzeum Włókiennictwa przy ul. Piotrkowskiej 282
w soboty czynny od 11 do 16 - wstęp wolny i nie ma żadnych opłat za fotografowanie
ale przydałaby się ładna pogoda
W skansenie jest siedem obiektów przeniesionych z różnych miejsc Łodzi: pięć domów rzemieślniczych z drugiej połowy XIX i początku XX w. z ul. Kopernika, Wólczańskiej, Żeromskiego i Mazowieckiej; kościół ewangelicki z ul. Nowosolnej; willa z ul. Scaleniowej - wszystkie oryginalne i po renowacji
Ostatnio edytowane przez Tatanka74 ; 05-02-2009 o 14:51
Wracając dziś z pracy wpadłem tam na sekundkę. Niestety, zamknięte było. Szkoda, bo był niesamowity klimat. Noc i trochę mglisto... Cóż, udało mi się przez kratę włożyć łapę i pstryknąć jeden budynek
Ostatnio edytowane przez dr11 ; 09-02-2009 o 23:01
.
to może skansen 21.02, a cmentarz 15.02?