Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 72

Wątek: problem z ostrością w 350D

freak
    Guest

Domyślnie

Hmmm nie wiem Może chodziło mu o podłączenie aparatu do kompa i jeszcze raz wyregulowanie wszystkiego.
    Niestety sie nie znam na technicznych rzeczach.
    Hmm mam zdjęcie ... a może dałoby rade wysłac komus na prywatnego maila, jeśli to nie sprawi kłoptu. Może to ja mam coś nie tak z oczami .

Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    50/1.8 zdaje się, że przy f/2.8 już jest bardzo dobra a pełnię swoich mozliwości pokazuje od f/4 (posiadacze tej stałki niech mnie poprawią).
    Nie ma co poprawiac. Tak wlasnie jest.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

freak
    Guest

Domyślnie

Ok tutaj daje linka do jednego zdjęcia.
    Uwierzcie ze ono i tak jest ostre w porównaniu z innymi. Robione ze statywu na auto ( zdjecia nocne )
    Przesłona 5,6.

http://www.fotogalerie.pl/galeria/galeria_freak

Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez freak ; 07-07-2005 o 11:08

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

czemu nie przymknales przeslony tak jak Ci radzono do f8 ?
    robiles ze statywu wiec czas moglby byc dluzszy
    Canon 30D

freak
    Guest

Domyślnie

Akurat ta fotkę mam w pracy , te z 8.0 sa w domu.
    Ogólnie wieczorem sprawdzane były były tryby auto żeby zobaczyc czy na auto robi lepiej... i to własnie to zdjęcie.

Wcześnie robione na pełnym manualu, jakies 3 godziny wczesnej czyli widno było.
    Pełny manual czyli M potem AV przymknięta do 8.0. I fotki nie były ostre.

potem wrzuce te z 8,0 iso 400.

Pozdr.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

ta fotka sie nie powieksza tylko mi czy ona po prostu jest taka mala ?...

freak
    Guest

Domyślnie

Ok godzi 19 byly robione i ze statywu i bez.
    ISO 400, 200 . Naprawdę kilka kombinacji z ISO , przesłoną ...a fotki i tak nie uzyskały ostrości.

8.0 1/60 ( badz 1/125) ISO ( 200, 400 ) i ... brak ostrości. Czy to na statywie czy bez.
    Ustawiam ostrość na kwiatki na balkonie w bloku, i ani kwiatki nie były ostre ani nic obok więc to nie BF FF.

Pozdr.

ps. trzeba kliknac na fotke a potem sie pokazuje po lewej stronie .. min. orginalny rozmiar. Tam klikasz i dopiero Ci sie otwiera duże zdjęcie.

Bywalec Awatar darpla
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Najpierw nauc się kolego obsługiwać aparat 350 D , przede wszsytkim punkty ostrości i PAMIĘTAJ , że światło robi zdjęcie. Jeśli robisz zdjęcie w pomieszczeniu i nie znasz jeszcze technik fotografii to radzę używać zawsze flesza. Wtedy zdjecia wyjdą ostre.

A zdjecia o 12 to jak musisz to robisz inaczej odradzam. RAnek i póżne popołudnie polecam!!!!

I jeszcze jedno naucz się trzymać aparat bo to podstawa i czasmi nawet zdjęcia z fleszem mogą zapachnieć nieostrością. Ucz się chłopie i nie narzekaj, bo masz dobry sprzęt!
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freak
    Ok tutaj daje linka do jednego zdjęcia.
    Uwierzcie ze ono i tak jest ostre w porównaniu z innymi. Robione ze statywu na auto ( zdjecia nocne )
    Przesłona 5,6.

http://www.fotogalerie.pl/galeria/galeria_freak

Pozdr.
    No nie wiem, ale jak na moj gust srodek kadru jest ostry, no chyba ze ja dzisiaj mam cos ze wzrokiem nie tak
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

freak
    Guest

Domyślnie

drapala
    ja fotografią nie od dzis sie interesuje. Specjalista nie jestem ale wczesniej G5, a80, analog Eos i fotki ustawiane w większości na manualu.
    Nie narzekam tylko się zastanawiam co jest przyczyna..moze za duże oczekiwania? Szukam rozwiazania.

Instrukcja przeczytana.
    Jesli chodzi o punkty AF to nie mysl że nie potrafię ustawić . Były i 7 Punktowe i centralnie ...np. na kwiatki na balkonie , czy hustawkę.
    Mój kolega tez robił fotki ze mną wczoraj i powiedział ze nie sa za ostre sam ma 300 ...a tydzien wcześniej wrócil z wakacji gdzie bawił sie 350tką kolegi i aparat ostrzył idealnie.

Nie wiem . Dzis moze przejdę sie do sklepu i razem ze sprzedawca przetestuje. NIe wykluczam ze robie coś źle. Jednak czemu z 300(KIT) zdjęcia na P, Av, auto... wychodziły mi ostre a tutaj jest nienajlepiej??
    Moze rzeczwyiscie trzeba cos podregulować.

Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez freak ; 07-07-2005 o 12:22

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów