Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: [CES 2009] Nowe kamerki Canona

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Domyślnie

S10 - 1499€
    hf s100 - 1299€
    hf 200 - 899€
    hf 20 - 1099€
    hv 40 - 1099€
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Widzę że od jakiegoś czasu Canon prowadzi niezłą ofensywę w dziale video.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Widzę że od jakiegoś czasu Canon prowadzi niezłą ofensywę w dziale video.
    Tymi kamerkami dał... ciała. HV20 (wciąż) rządzi!
    Sytuacja dosłownie przypomina tą z luster. Jest dziura/target na Canonowski odpowiednik "GS400 na sterydach", full manual, HDV, 25P, lepsze szkło, DVIII, lepszy in-mic, zebry, itp, itd. .... za połowę A1 tj. $2k.

A tak jest kupa na AVCHD: HF S-10 -> HV20 z nowym szkłem, mocno ($500) overpriced i w dodatku mniej czuła (18 vs 27 dB). Jedyny plus to SDHC. Tym wysypem imho Canon się cofa.
    Czekam co pokaże konkurencja
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 06-01-2009 o 14:40
    the silence is deafening

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Tymi kamerkami dał... ciała. HV20 (wciąż) rządzi!
    Sytuacja dosłownie przypomina tą z luster. Jest dziura/target na Canonowski odpowiednik "GS400 na sterydach", full manual, HDV, 25P, lepsze szkło, DVIII, lepszy in-mic, zebry, itp, itd. .... za połowę A1 tj. $2k.

A tak jest kupa na AVCHD: HF S-10 -> HV20 z nowym szkłem, mocno ($500) overpriced i w dodatku mniej czuła (18 vs 27 dB). Jedyny plus to SDHC. Tym wysypem imho Canon się cofa.
    Czekam co pokaże konkurencja
    Wiesz to nie do końca tak jest jak piszesz. Te premiery wypełniają prawdopodobnie jakąś tam dziurę w ofercie. Zawsze tak jest, bo zawsze się tak produkty pozycjonuje. I wcale nie jest tak, że najlepiej się sprzedają wszystkomające hity na papierze. Najlepszym przykładem jest 450D - jest wiele aparatów lepszych oraz wiele tańszych ale to on jest numerem jeden sprzedaży na całym świecie wśród dslr. Przy tym rynek kamer dla Canona to zupełnie inna bajka i tutaj muszą być bardzo przebiegli. Zobaczymy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie

Jeśli mogę coś doradzić bo jestem też filmowcem , to polecam raczej sony i panasonika . Kamerki Canona zawsze miały słabą mechanikę. No może teraz jak są Dyski
    to się poprawią. Filmuje minimum 20-30 imprez rocznie i 99% firm pracuje na sonym
    ...dlaczego ?

Proponuje też przetestować spust zumowania ( w panasoniku starsze modele miały to kiepsko rozwiązane ) , miło jak są 3CCD i światełko minimum 5 luxy ( nie w trybie night) w seriach profesjonalnych to 2-1 luxy ...ale w związku z obrazem Hd można trafić na takie co maja nawet 7 ... w kiepskim oświetleniu jak muzeum itp ...straszne szumy..

Najlepiej przed zakupem sprawdzić na zapleczu sklepu w półmroku ...a nie np. w Media przy świetlówkach tam wszystkie piękne

Ps. Miło jak kamerka wakacyjna ma odcięcie szumu wiatru
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Miasto
    Pod Tatrami
    Kapitan Wagner

Domyślnie

OK, kluczowe zdanie:
    Cytat Zamieszczone przez canon.pl
    Matryca CMOS 8.0 MP odpowiedzialny jest za wyższą rozdzielczość niż 1920x1080 Full HD, zapewniając odwzorowanie każdego szczegółu. Obraz video jest konwertowany do rozdzielczości Full HD i rejestrowany w maksymalnej szybkości dozwolonej w standardzie AVCHD – 24Mbps – dając bardzo ostre obrazy i łagodne oddanie ruchu.
    Pogratulować Digica... czekam na sample z camcorderinfo, ale mimo wszystko i tak ssie... cena za duża o $500-300.
    Powinni skasować HV40 i w jej cenie - $999 - to puścić.

Przy tej okazji widać strategię firmy pod obecne?/przyszłe powershoty... a właśnie dzisiaj dostałem z 80 zdjęć z S2 IS - rewelacyjny, stary dobry sensor, no ale jak widać to se ne vrati...

... Teraz Panasonic.
    the silence is deafening

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ... Teraz Panasonic.
    Zwalnia i zamyka faby... ?
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Zwalnia i zamyka faby... ?
    W 2009 konkurencja nawaliła

http://www.camcorderinfo.com/content...X100-35980.htm

http://www.camcorderinfo.com/content...S250-35963.htm

There can be only one... i w tym roku jest to overpriced HF-S100.
    the silence is deafening

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów