the silence is deafening
S10 - 1499€
hf s100 - 1299€
hf 200 - 899€
hf 20 - 1099€
hv 40 - 1099€
the silence is deafening
Widzę że od jakiegoś czasu Canon prowadzi niezłą ofensywę w dziale video.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tymi kamerkami dał... ciała. HV20 (wciąż) rządzi!
Sytuacja dosłownie przypomina tą z luster. Jest dziura/target na Canonowski odpowiednik "GS400 na sterydach", full manual, HDV, 25P, lepsze szkło, DVIII, lepszy in-mic, zebry, itp, itd. .... za połowę A1 tj. $2k.
A tak jest kupa na AVCHD: HF S-10 -> HV20 z nowym szkłem, mocno ($500) overpriced i w dodatku mniej czuła (18 vs 27 dB). Jedyny plus to SDHC. Tym wysypem imho Canon się cofa.
Czekam co pokaże konkurencja![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 06-01-2009 o 14:40
the silence is deafening
Wiesz to nie do końca tak jest jak piszesz. Te premiery wypełniają prawdopodobnie jakąś tam dziurę w ofercie. Zawsze tak jest, bo zawsze się tak produkty pozycjonuje. I wcale nie jest tak, że najlepiej się sprzedają wszystkomającehity na papierze. Najlepszym przykładem jest 450D - jest wiele aparatów lepszych oraz wiele tańszych ale to on jest numerem jeden sprzedaży na całym świecie wśród dslr. Przy tym rynek kamer dla Canona to zupełnie inna bajka i tutaj muszą być bardzo przebiegli. Zobaczymy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jeśli mogę coś doradzić bo jestem też filmowcem , to polecam raczej sony i panasonika . Kamerki Canona zawsze miały słabą mechanikę. No może teraz jak są Dyski
to się poprawią. Filmuje minimum 20-30 imprez rocznie i 99% firm pracuje na sonym
...dlaczego ?
Proponuje też przetestować spust zumowania ( w panasoniku starsze modele miały to kiepsko rozwiązane ) , miło jak są 3CCD i światełko minimum 5 luxy ( nie w trybie night) w seriach profesjonalnych to 2-1 luxy ...ale w związku z obrazem Hd można trafić na takie co maja nawet 7 ... w kiepskim oświetleniu jak muzeum itp ...straszne szumy..
Najlepiej przed zakupem sprawdzić na zapleczu sklepu w półmroku ...a nie np. w Media przy świetlówkach tam wszystkie piękne![]()
Ps. Miło jak kamerka wakacyjna ma odcięcie szumu wiatru
ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,
I informacja na optyczne.pl:
http://www.optyczne.pl/1498-nowość-W...od_Canona.html
Kapitan Wagner
OK, kluczowe zdanie:Pogratulować Digica... czekam na sample z camcorderinfo, ale mimo wszystko i tak ssie... cena za duża o $500-300.Zamieszczone przez canon.pl
Powinni skasować HV40 i w jej cenie - $999 - to puścić.
Przy tej okazji widać strategię firmy pod obecne?/przyszłe powershoty... a właśnie dzisiaj dostałem z 80 zdjęć z S2 IS - rewelacyjny, stary dobry sensor, no ale jak widać to se ne vrati...
... Teraz Panasonic.
the silence is deafening
W 2009 konkurencja nawaliła
http://www.camcorderinfo.com/content...X100-35980.htm
http://www.camcorderinfo.com/content...S250-35963.htm
There can be only one... i w tym roku jest to overpriced HF-S100.
the silence is deafening