Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 121

Wątek: Jakiej szarej połówki używacie najczęściej?

Bywalec Awatar temol
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    Cokin to szmelc
    Z Cokina to raczej kolorowe bym tylko kupil, jakies tabaki, niebieskie i insze.

bo misiek jestes ;-) kup sobie w Media Markcie czy gdziekolwiek pudelko na CD z odpowiednio miekka wysciolka :-) znakomicie sie sprawdza jako portfel na filtry, tyle ze troche miejsca zajmuje
    Etam misiek... Chyba tylko 2 razy poszedlem w plener z filtrami w oryginalnych opakowaniach. Pozniej szybko uszylem sobie pokrowce - zdecydowanie latwiej wyciagac no i lepsza ochrona. A ze sie rysuja to wiem z doswiadczenia innych . Kolega nosil przez dlugi czas w fabrycznych futeralikach i teraz przymierza sie do zakupu nowych filtrow...
    Skoro takie opakowanie na CD troche miejsca zajmuje to raczej nie dla mnie.. juz i tak ledwo mieszcze sprzet do torby a nie jest z tych malych . Filtry nosze w przezroczystym opakowaniu z dysku twardego. W drugim takim opakowaniu holder, pierscienie, dekielek, itp.

Tomek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez temol
    Skoro takie opakowanie na CD troche miejsca zajmuje to raczej nie dla mnie.. juz i tak ledwo mieszcze sprzet do torby a nie jest z tych malych . Filtry nosze w przezroczystym opakowaniu z dysku twardego.
    pomysl fajny, misiek :-) , ale nie wiem czym te filtry w pudelku dyskowym rozdzielasz. jak mialem rozmiar A i 4 filtry na krzyz, to w pudelku na dyskietki nosilem, poprzekladane chusteczkami. ale koniec koncow, zbyt niewygodne sie okazalo i pudelko Cokina zanabylem. ale do P pudelka za drogie, a na dodatek Hitechy sie nie mieszcza

jak rozwiazales kwestie oddzielenia od siebie filtrow?
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar temol
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

pomysl fajny, misiek :-) , ale nie wiem czym te filtry w pudelku dyskowym rozdzielasz. jak mialem rozmiar A i 4 filtry na krzyz, to w pudelku na dyskietki nosilem, poprzekladane chusteczkami. ale koniec koncow, zbyt niewygodne sie okazalo i pudelko Cokina zanabylem. ale do P pudelka za drogie, a na dodatek Hitechy sie nie mieszcza

jak rozwiazales kwestie oddzielenia od siebie filtrow?
    Ja mam fitry rozmiar P. Kazdy filtr ma osobny pokrowiec, nie musze ich niczym rozdzielac. Okazyjnie dorwalem wieksza ilosc sciereczek "mikrofibropodobnych" - takich jak sie uzywa do czyszczenia okularow, itp. Zasiadlem przy maszynie do szycia i wyprodukowalem troche koslawych pokrowcow . "P" mieszcza sie idealnie do pudelka z dysku - o ile dobrze pamietam wchodzi tam ok 6 filtrow i jeszcze kilka sciereczek.

T

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

czy jak kupie 2 polowki jedna -1ev druga -2ev i zaloze je razem to uzyskam polowke -3ev czy zupelnie wyjdzie co innego?
    Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez srad
    czy jak kupie 2 polowki jedna -1ev druga -2ev i zaloze je razem to uzyskam polowke -3ev czy zupelnie wyjdzie co innego?
    dokladnie.
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar Sorcerer
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To ja się spytam forumowych fachowców: Jaką ma kupić szarą połówkę do focenia w górach. Myślę, że z miękkim przejściem. Ale jaka wartość tłumienia. Proszę o przykłady firm. Dzięki!
    20D || Sigma 18-50/2.8 EX DC || Sigma 70-300/4-5.6 APO DG MACRO
    Minolta 700si || Minolta 28-105/3.5-4.5 || Sigma 70-300/4-5.6 APO MACRO
    Moje fotki: onephoto, plfoto, obiektywni, trekearth

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jesli tylko jedna to polecam 2 dzialki. potem mozna ew. dokupic 3, jesli okaze sie potrzebne
    www albo tez flickr

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dzięki akustyk!

To jeszcze pytanko: czy musi to byc neutralnie szara czy może być zwykła szara połówka?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sorcerer
    To jeszcze pytanko: czy musi to byc neutralnie szara czy może być zwykła szara połówka?

Przeciez to jedno i to samo ?

Miasto
    Wrocław

Wink

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Przeciez to jedno i to samo ?
    Sama bym tego nie wymyśliła! Zacytuję panią z firmy raysfoto:
    "Filtry szare występują w dwóch wersjach:
    1) neutralna szarość, która nie narzuci Pani dominanty dodatkowego koloru, po prostu przyciemni o daną wartość przysłon
    2) zwykła szarość, brudząca niebieskim lub zielonym."

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów