Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Canon EF 85mm f/1.8 USM - zawsze był taki tani ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Ja też mogę powiedzieć ze jest warte swojej ceny. Może jedyne czasem denerwuje fioletowy zafarb na jasnych powierzchniach przy mocno otwartej przesłonie. Mój model ma trochę kapryśny AF, trafia w punkt ale lubi często pomylić.
    Aberracje? Zgadzam się... Zdecydowanie jest to problem przy mocno kontrastowych ujęciach. Co do AF - u mnie gubi się tylko przy pionowym portrecie całej postaci... :P

Dopiero zaczyna

Domyślnie

himi - jeden z najlepiej wykonanych nie "L" canona? obudowa jest szczelna, zwarta, ale plastik tandetny, dużo lepiej moim zdaniem prezentują się ef-s 10-22 i 17-55.

Optycznie szkiełko jest świetne, za tę cenę doskonałe...

Zablokowany

Domyślnie

Plastik. A gdzie plastik w tym szkle? Ono jest w solidnej metalowej obudowie.Bez uszczelnień, ale solidnej. 50 1,4 to zabawka w porównaniu z 85mm.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dobra, może inaczej - konstrukcja jest metalowa, fakt, ale obudowę pokrywa plastik, który nie wygląda najlepiej. Chyba za dużo użytkowałem M42 i czytając o metalowej obudowie mam zupełnie inne wyobrażenia

Zablokowany

Domyślnie

ChybaWeź niektóre elki - stałki i zobacz co potrafią okrasić plastikiem (co w sensie, za ile)

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomygun Zobacz posta
    Rok temu w sklepie można było śmiało go dostać za 1400, co nie zmienia faktu że sprzęt poszedł w dół baaardzo w ostatnim czasie.
    A to ciekawe
    Jeszcze rok temu byl do sciagniecia z HK za 950pln.
    Teraz jest do sciagniecia za 1100pln.

Mozesz naswietlic jaki sprzet poszedl "baaardzo" w dol w ostatnim czasie?

Cytat Zamieszczone przez mjs27 Zobacz posta
    himi - jeden z najlepiej wykonanych nie "L" canona? obudowa jest szczelna, zwarta, ale plastik tandetny, dużo lepiej moim zdaniem prezentują się ef-s 10-22 i 17-55.
    eeeee, 10-22 to taki szerszy kit
    Ostatnio edytowane przez Parteq ; 07-01-2009 o 00:30

Domyślnie

w 1998r. kosztował 3085pln a 85L kosztowało 15000pln
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Coś już napisał

Domyślnie

Dałeś po calości
    C 5D, a100, trochę słoików , trochę lampionów, studio, stylistka ....

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Bo 85/1.8 to szkło bardzo dobre optycznie jedynie jak dla mnie jego wykonanie jest średnie. A zdecydowałem się na niego a nie na 85L dlatego że miałem ważniejsze wydatki w życiu. Ale na pewno wymienię szkło na L bo wiem co ono daje.
    Gdyby wszystkie obiektywy były tak dobrze wykonane to było by naprawde super ( 85 1,8 jest lekkie zwarte bez ruchomych elemntów ) czego chcieć wiecej ??

Cytat Zamieszczone przez mjs27 Zobacz posta

Optycznie szkiełko jest świetne, za tę cenę doskonałe...
    Aaa- jak sie kupuje szkła po to zeby sie "prezentowały" a nie robiły zdjęcia to juz niestety mozna mieć zastrzeżenia -- onnanizm pełnogębowy - bez urazy oczywiście

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Aaa- jak sie kupuje szkła po to zeby sie "prezentowały" a nie robiły zdjęcia to juz niestety mozna mieć zastrzeżenia -- onnanizm pełnogębowy - bez urazy oczywiście
    Jasne:-) Jako użytkownik mam prawo wyrazić swoje zdanie na temat obudowy, która wydaje mi się gorszej jakości niż w przytoczonych przykładach. Może i się mylę, nie upieram się przy tym. Tak jak już napisałem, optycznie jest to świetne szkiełko i jestem z niego bardzo zadowolony.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów