himi - jeden z najlepiej wykonanych nie "L" canona? obudowa jest szczelna, zwarta, ale plastik tandetny, dużo lepiej moim zdaniem prezentują się ef-s 10-22 i 17-55.
Optycznie szkiełko jest świetne, za tę cenę doskonałe...
Plastik. A gdzie plastik w tym szkle? Ono jest w solidnej metalowej obudowie.Bez uszczelnień, ale solidnej. 50 1,4 to zabawka w porównaniu z 85mm.
Dobra, może inaczej - konstrukcja jest metalowa, fakt, ale obudowę pokrywa plastik, który nie wygląda najlepiej. Chyba za dużo użytkowałem M42 i czytając o metalowej obudowie mam zupełnie inne wyobrażenia![]()
ChybaWeź niektóre elki - stałki i zobacz co potrafią okrasić plastikiem (co w sensie, za ile)
w 1998r. kosztował 3085plna 85L kosztowało 15000pln
Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8
Dałeś po calości![]()
C 5D, a100, trochę słoików , trochę lampionów, studio, stylistka ....
Gdyby wszystkie obiektywy były tak dobrze wykonane to było by naprawde super ( 85 1,8 jest lekkie zwarte bez ruchomych elemntów ) czego chcieć wiecej ??
Aaa- jak sie kupuje szkła po to zeby sie "prezentowały" a nie robiły zdjęcia to juz niestety mozna mieć zastrzeżenia -- onnanizm pełnogębowy - bez urazy oczywiście![]()
Jasne:-) Jako użytkownik mam prawo wyrazić swoje zdanie na temat obudowy, która wydaje mi się gorszej jakości niż w przytoczonych przykładach. Może i się mylę, nie upieram się przy tym. Tak jak już napisałem, optycznie jest to świetne szkiełko i jestem z niego bardzo zadowolony.