Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Canon EF 85mm f/1.8 USM - zawsze był taki tani ?

Zablokowany

Domyślnie

Można udowadniać co się chce, ale rzeczywistość jest taka, że 85mm jest nie tylko świetne optycznie, ale również dobrze zbudowane. Będę się upierał przy tym. To nie jest słoik pokroju 50mm 1,4, które nie budzi mojego zaufania konstrukcyjnie.

Domyślnie

odkad kupilem 85tke to jej nie sciagam z body... nawet kosztem robienia fot z szafy heh...
    miszcz szklo...
    zoom tylko na reportaże laduje na body...

saurian
    Guest

Domyślnie

100mm f2 jest soldniejsza konstrukcja z tego co wiem, nie porownywalem 85 i 100 optycznie ale ludki, ktore maja oba szkla powiadaja ze 100 konstrukcyjnie wygrywa a optycznie nie ma wiekszych roznic miedzy tym rodzenstwem.

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saurian Zobacz posta
    optycznie nie ma wiekszych roznic miedzy tym rodzenstwem.
    oprocz ogniskowej i swiatla... co czasami moze miec duze znaczenie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saurian Zobacz posta
    100mm f2 jest soldniejsza konstrukcja z tego co wiem, nie porownywalem 85 i 100 optycznie ale ludki, ktore maja oba szkla powiadaja ze 100 konstrukcyjnie wygrywa a optycznie nie ma wiekszych roznic miedzy tym rodzenstwem.

pozdrawiam
    Prawda,ale dodać trzeba że kompletując zestaw szkiel wielu fotografujacych wcześniej czy póżniej nabywa C 100/2,8 macro.No i robi się tej ogniskowej [100]trochę dużo,a zwłaszcza ze z reguły kręci sie po torbie jakiś 70-200.No i pamiętać trzeba że z kropem to już 160mm czyli we wnętrzach rzadko używany.Pozdrawiam :smile:

saurian
    Guest

Domyślnie

Prawda.
    Z powodzeniem mozna uywac setki wewnatrz. mozliwosc ostrzenia od 0.9m daje relatywnie duza swobode .
    A pozatym to kwestia podejcia do tematu...jesli skupiam sie na emocji tylko i wylacznie to zakladam 100 a jesli interesuje mnie zaznaczenie tla i otoczenia zakladam cos szerszego czego jeszcze nei mam . kreatywnosc ponad wszystko...
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

bardzo fajne szkiełko, ja kupiłem rok temu 2 miesięczny z polską gwarancją za 1000zł. wykonanie wg mnie b.dobre jak na ta cenę.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Można udowadniać co się chce, ale rzeczywistość jest taka, że 85mm jest nie tylko świetne optycznie, ale również dobrze zbudowane.
    W pełni się zgadzam z himi, szkiełko świetne, brak literki L nieuzasadniony :-D
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Zablokowany

Domyślnie

I leciutki, nie trzeba wszędzie dźwigać krowiastego 70-200

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

powiedzialbym ze 85tka jest lepiej zbudowana niz 35L ktore to szklo jest z totalnie lipnego plastiku ktory trzeszczy pod palcami.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów