Zobacz wyniki ankiety: zmiana systemu

Głosujących
54. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Ankieta dla zmieniających system

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Ankieta dla zmieniających system

Sporo ostatnio migracji systemowych i to chyba we wszystkie możliwe strony. Z inicjatywy kolegi Kux`a z forum KKM i Nikona i
    za pozwoleniem jednego z moderatorów, chciałbym poprosić o udział w ankiecie osoby które zmieniły system wciągu ostatnich 24 miesięcy, są w trakcie tej zmiany, bądź podjęły 100%decyzję na ten temat.

...żeby było obiektywnie ankieta taka pojawiła się na forum KKM, Nikona, Pentaxa

KKM
    Nikon
    Pentax

Fajnie jeśli głosujący napiszą coś o zmianie, choć oczywiście obowiązku nie ma.

Nalegałbym tylko o krótką wypowiedź jeśli ktoś wybierze opcję "inna kombinacja"

UWAGA:
    opcja "inne" nie oznacza "nic nie zmieniałem"... tylko przejście z innych systemów nie wymienionych w ankiecie np. Pentax, Olympus, Sigma, Leica itp (ponieważ ankieta ma swoje ograniczenia)

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

No to ja się wpiszę, co prawda minęło już od zmiany systemu przeszło 24 mce ale jednak. Zmieniłem Konice Minolte Dynax 5D na Canona EOS'a 5D. Przemówiły do mnie takie rzeczy jak:

- firma
    - sprawniejszy AF
    - zdecydowanie lepsza jakość obrazu
    - dostępność obiektywów
    - prostota obsługi

To główne powody dla których zmieniłem system
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

16 lat Minolta od niecałego roku Canon. A w Minolcie miałem ładną szklarnię. I zmieniłem system chyba tak z miesiąc wcześniej nić KUX i pozdrowienia dla niego!
    Ale tu jest mało nikonowców dlatego wyniki nie będą obiektywne!
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Bywalec Awatar fazid_66
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy Canon FD -> Canon EF się liczy?

Uprawnienia umieszczania postów