Witam
To jest pierwszy mój post na tym forum i od razu z grubej rury :-)
Chciałem pokazać Wam Agatę :
pozdrawiam
Paweł
Witam
To jest pierwszy mój post na tym forum i od razu z grubej rury :-)
Chciałem pokazać Wam Agatę :
pozdrawiam
Paweł
Szczęśliwy "user" Canona 510 i Nikona D90 :-D
autorytetem nie jestem wogóle, ale wyszło trochę legitymacyjnie i płasko, za to modelka atrakcyjnaszczególnie oczy bomba!
Potwierdzam slowa tomka1906. Spojrz Polsar na to z boku. Co Ty bys sam powiedzial o tym zdjeciu? Opisz nam co chciales przez nie pokazac, co podkreslic, jaki jest cel, ze przedstawiles je w taki a nie inny sposob? I drugie, dlaczego tylko jedno? To ma byc "darmowa probka"? Jesli tak, to poprosze o wiecejZanim zrobisz kolejne zdjecie, to pomysl co chcesz nim przekazac i jak, w jakiej formie?
I jeszcze jedno: chcesz oceny technicznej czy merytorycznej?
DonBolano, hehehehh, niezle wyszlo![]()
1. Modelka robi wrażenie, ma potencjał, tylko niech śmiało bawi się mimiką, można też śmiało pobawić się makijażem czy fryzurą.
2. Zdjęcie zbyt 'sztywno' zrobione. Wprawdzie nie jest legitymacyjne bo jakieś cienie (i dobrze!) się pojawiają, ale tak... troszkę pomysłu czy emocji nie zaszkodzi. Nie samo zastynięcie w bezruchu i 'pstryk' . Mówiłeś coś do niej przed/po zrobieniu tego zjęcia?
3. Za duże - na _dłuższym_ boku powinno mieć max 800 pikseli... a ty na krótszym zrobiłeś 800.
4. Coś z jakością mi nie gra, podejrzewałbym kompresję (800x195 i tylko 138kB? U mnie portrety 800x533 mają między 150 a 200kB).
I pokazałeś, jest ok. Wrzuć coś więcej
mi bardzo przeszkadza to przepalenie włosów z lewej strony. Poza tym zdjęcie lepsze od poprzedniego. pzdr B.![]()
5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt