Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62

Wątek: co będzie za 5 lat?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Precz z SONY.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A mialem napisac, ze pewnie Tomek zaraz wyskoczy z "z miloscia" do sony Zobaczymy... Sony lubi ekstremalne systemy w odosobnieniu Moze zrobia cos w 4/3... Kto wie... Choc jak narazie to E1 i E300 ani sztuki poza sklepem nie widzialem 828 w porownaniu do trabich tez rarytas.
    ...

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Skad to wziales? Przeciez mozesz ustawic mirror lock i w polaczeniu
    z samowyzwalaczem masz 2 sekundy. Uzywam tego zawsze
    gdy robie ze statywu (zamiast glupich remotes). Problem, ze musisz
    to ustawiac za pomoca specjalnych funkcji, zamiast jedym duzym przyciskiem...
    moge tak zrobic wgrywajac nielicencjowany ruski hack i stracic gwarancje (co zreszta zrobilem) - jesli uwazasz, ze to ,,naturalne'' rozwiazanie to wybacz, nie mamy o czym rozmawiac. dla mnie dalej canon ma debilne ograniczenia zmuszajace do kupienia wersji pro lub... balansowania na granicy utraty gwarancji.
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    moge tak zrobic wgrywajac nielicencjowany ruski hack i stracic gwarancje (co zreszta zrobilem) - jesli uwazasz, ze to ,,naturalne'' rozwiazanie to wybacz, nie mamy o czym rozmawiac. dla mnie dalej canon ma debilne ograniczenia zmuszajace do kupienia wersji pro lub... balansowania na granicy utraty gwarancji.
    Cały czas jesteś w grubym błędzie uważając że głównym zadaniem Canon jest zrobienie Tobie dobrze, a im chodzi tylko o kasę...
    Dają takie ograniczenia jakie marketingowo uważają za słuszne i póki co z czysto ekonomicznego punktu widzenia wychodzą na tym najlepiej na całym rynku. Ja bym chylił głowę przed ich umiejętnościami robienia pieniędzy zamiast pisać takie pierdoły...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    Cały czas jesteś w grubym błędzie uważając że głównym zadaniem Canon jest zrobienie Tobie dobrze, a im chodzi tylko o kasę...
    Dają takie ograniczenia jakie marketingowo uważają za słuszne i póki co z czysto ekonomicznego punktu widzenia wychodzą na tym najlepiej na całym rynku. Ja bym chylił głowę przed ich umiejętnościami robienia pieniędzy zamiast pisać takie pierdoły...
    *******y to Ty piszesz, jesli wydaje Ci sie, ze jako jedyny zrozumiales marketingowe intencje firmy Canon. Post wczesniej dalem tego dowod, a jesli nie zrozumiales - popros mamy zeby Ci przeczytala na glos i przetlumaczyla.

Wracajac do tematu - za 5 lat licze na wiekszy wybor firm i wiele nowatorskich rozwiazan - konkurencja to jest to, co lubie !

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Krzychu, troche przesadziles z tymi "*******ami" wiec nie dziw sie, ze gawryl sie denerwuje. Nastepne posty na ten temat bede cial.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

To ja jeszcze a'propos wypisywania pierdół zadedykuje następujący link dla kolegi Gawryla...

http://www.kodak.com/global/en/profe...LRcIndex.jhtml

Tak odnośnie istnienia aparatów innych marek z bagnetem Canona...
    Jakby jeszcze pogrzebać trochę w historii to by się trochę Kodaków z bagnetem EF znalazło...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Prosze ponownie o mniej ofensywny sposob dyskutowania.

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    To ja jeszcze a'propos wypisywania pierdół zadedykuje następujący link dla kolegi Gawryla...

http://www.kodak.com/global/en/profe...LRcIndex.jhtml
    mam przeczytac caly serwis? czy chodzi Ci o cos konkretnie? trudno zrozumiec Twoje intencje....

jesli chodzi o fakt istnienia innych marek z bagnetem EF, to nie przecze - wiem,ze sa! uwazam jednak, ze jest ich za malo i za malo jest innych firm z rozwiazaniami w dziedzinie lustrzanek. takie firmy jak Canon czy Nikon czuja sie pewnie i robia to, co chca... oby sie im noga powinela - na nasza konsumencka korzysc, oczywiscie oby jak najszybciej wyrosl im konkurent, co by zdobywal rynek rozsadnymi rozwiazaniami (bez glupich ograniczen dla uzytkownikow) a do wersji pro wpychal coraz wieksze matryce, coraz wieksze bufory i takie tam, wlasnie tym zachecajac pro-uzeytkownikow do siebie.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

mam przeczytac caly serwis? czy chodzi Ci o cos konkretnie? trudno zrozumiec Twoje intencje....
    Ehe, konkretnie chodzi mi o DCS ProSLR/c do którego to dostałeś dokładnego linka. Mało czytelna ta strona, to fakt ale to już nie moja wina że pomyliłeś ją z całym serwisem... Przy okazji - ilość informacji udostępnianych przez Kodaka dla tego aparatu jest IMHO wzorowa.

uwazam jednak, ze jest ich za malo i za malo jest innych firm z rozwiazaniami w dziedzinie lustrzanek. takie firmy jak Canon czy Nikon czuja sie pewnie i robia to, co chca... oby sie im noga powinela - na nasza konsumencka korzysc, oczywiscie oby jak najszybciej wyrosl im konkurent, co by zdobywal rynek rozsadnymi rozwiazaniami (bez glupich ograniczen dla uzytkownikow) a do wersji pro wpychal coraz wieksze matryce, coraz wieksze bufory i takie tam, wlasnie tym zachecajac pro-uzeytkownikow do siebie.
    To są ogólniki, wiadomo że każdy by chciał taniej, więcej, lepiej itp. Czysty truizm. Tyle że cały czas - nawet jakiejś nowej firmie wchodzącej na rynek - będzie chodziło o zrobienie kasy a nie uszczęśliwianie użytkowników (mimo że te rzeczy są skorelowane w jakiś tam sposób). To niezwykle złożony problem z wieloma czynnikami - wypuszczając produkt na rynek trzeba sobie zapewnić przyszłość - jak wypuszczą coś co ma wszelkie możliwe funkcje, co zrobią w następnym kroku ? Itp, itd....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów