Potwierdzam, że jest dobrze. AF na ocenę b.dobrą nie zasługuje.
450D za drogi w stosunku do dodatkowych zalet wzgledęm 1000D. Jak ktoś rozważa zakup 450D to może już lepiej 40D. Niewielka różnica w cenie, a jednak o klasę lepszy. Przynajmniej tak piszą. Natomiast 400D jest bez podglądu na żywo, a to uważam, że jest bardzo pomocne, zwłaszcza przy zdjęciach makro. Na podglądzie można ustawić sobie widok x10 i ręcznie doostrzyć fotografowany obiekt. AF tego nie zrobi, a przez wizjer nie mamy takiej dokładności. Więc wybór aparatu zależy od tego na jakie zdjęcia ktoś się nastawia. Wcześniej robiłem sporo zdjęć kompaktami, a jeszcze wcześniej lustrzankami "analogowymi". Teraz znowu robię lustrem i to mi się podoba. Kompaktem też można czasami zrobić spore makro, nawet bardzo spore. Trzeba mieć tylko dodatkowy obiektyw. Przykładowe zdjęcia oraz krótki opis jest na moim blogu w wątku Zdjęcia makro - przykłady.Zamieszczone przez MaciejWyp
Tak więc mam już 1000D i teraz go dozbrajam. Wczoraj zamówiłem w sklepie internetowym jeszcze pierścień odwrotnego mocowania, właśnie do robienia ujęć makro.